- Når jeg har læst om det i aviserne, og den måde, det er blevet tacklet på, så synes jeg, det er voldsomt, at en offentlig myndighed kan tillade sig det her – det føles som chikane, siger Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Pernille Vermund: 'Det føles som chikane'

17. jun 2020, 22:05
Indsamlingsnævnet erkender nu, at Nye Borgerliges Støjberg-indsamling er lovlig.

Nye Borgerliges indsamling til fordel for Inger Støjberg er ikke efter bogen.

Sådan lød det i Politiken fra formand for Indsamlingsnævnet Christian Lundblad, der varslede en politianmeldelse af partiet. Men nu viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået, at indsamlingen følger reglerne.

LÆS OGSÅ: Fagforbund: Dagpengeaftale er kun et plaster på såret

Indsamlinger til støtte for politiske partier er nemlig undtaget indsamlingsloven. Derfor er Støjberg-indsamlingen ikke underlagt Indsamlingsnævnet, da indsamlingen er sat iværk for at fremme de værdier, som Nye Borgerlige står for. Pengene er gået til annoncer med støtte til Inger Støjberg, men ikke til Inger Støjberg selv. Derudover indgår de indsamlede midler i partiets regnskab. Det konkluderer Christian Lindblad selv i en den afgørelse fra nævnet, som avisen har fået aktindsigt i.

- Når jeg har læst om det i aviserne, og den måde, det er blevet tacklet på, så synes jeg, det er voldsomt, at en offentlig myndighed kan tillade sig det her – det føles som chikane, siger Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, til Ekstra Bladet.

I sin kampagne erklærer Nye Borgerlige, at 'sagen mod Inger er politisk og sat i værk af venstrefløjen og Radikale Venstre for at svække kampen for danske værdier'.

Christian Lundblad har nu bedt om, at afgørelsen lægges ud på nævnets hjemmeside.

- Jeg er nødt til at erkende, at det jeg vidste på daværende tidspunkt, viste sig ikke at være det fulde billede. Jeg er selvfølgelig meget ked af, hvis Nye Borgerlige føler, at de er blevet hængt ud. Det har aldrig været tanken, siger han til Ekstra Bladet.