Pernille Vermund skal mødes med Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Pernille Vermund får invitation fra Ellemann-Jensen

28. sep 2019
Jakob Ellemann-Jensen har indbudt alle partiledere i blå blok til snak om en fælles fremtid.

Blå blok skal klinkes, mener Venstres nye leder Jakob Ellemann-Jensen, og for at genoprette tilliden i blokken byder han nu på kaffe, skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Emilie Meng-sagen: Nu vises levende billeder

I modsætning til Lars Løkke Rasmussen, så iniviterer Jakob Ellemann-Jensen også Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund indenfor til en snak under fire øjne.

Det sker efter formandsskiftet, hvor Jakob Ellemann-Jensen helt har droppet Lars Løkkes Rasmussens udspil om et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.

Her var Pernille Vermund og Nye Borgerlige et af argumenterne for et samarbejde ind over midten med det formål, at undgå yderfløjene i dansk politik.

Om Pernille Vermund tager imod en invitation til, at være en aktiv del af blå blok vil vise sig.

Det vil i så fald formentlig betyde, at hun skal droppe sit partis tre ufravigelige krav til en borgerlig statsminister; totalt asylstop, udlændinge skal forsøge sig selv og udvisning af kriminelle udlændinge efter første dom.

"Vil vedkommende ikke det, må han eller hun tage ansvaret for, at problemerne ikke bliver løst, men vil blive værre for hvert år, der går", skriver Nye Borgerlige på dets hjemmeside, og vil således ikke pege på Jakob Ellemann-Jensen som statsminster, hvis ikke kravene imødekommes.

LÆS OGSÅ: Firma udbetalte millioner i løn: Nu er det konkurs