Pernille Blume blev mobbet i skolen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Pernille Blume taler ud om hård tid: Jeg kunne ikke forstå det

21. jun 2019, 19:00
Svømmeren og OL-guldvinderen Pernille Blume lærte på den hårde måde, hvorfor mennesker gør, som de gør.

I et interview med Alt for damerne fortæller den danske svømmedarling, Pernille Blume, om, hvordan hun som skolepige blev mobbet, men i dag bruger den hårde tid konstruktivt.

LÆS OGSÅ: Ærlig Jes Dorph om kampen mod alkohol: Det største vendepunkt i mit liv

- Jeg har altid gerne villet være hende, der gik lidt under radaren. Sådan en, der ikke sagde for meget. Og ja, jeg tror, at det var det, der resulterede i, at jeg blev et nemt offer for mobning, siger Pernille Blume til ugebladet og fortæller om usikkerhed i skolen og selvsikkerhed i svømmeklubben.

De hårde teenage år er vendt til et værktøj i det daglige. Så fra ikke at kunne forstå, hvorfor hun skulle mobbes, bruger hun sine oplevelser positivt.

- Jeg kunne ikke forstå, hvorfor de andre mobbede mig. Var det fordi, jeg var dum? Fordi jeg ikke så godt ud? Alle de der usikkerheder. Men for mig var det ikke forklaring nok, så jeg blev ved med at observere, og den forståelse jeg har fået for, hvorfor mennesker gør, som de gør, er utrolig vigtig for mig, og det er noget, jeg kan bruge i alt, hvad jeg laver, siger den 25-årige flerfoldige OL-medaljevinder.

Ved de olympiske lege i 2016 sikrede hun Danmark den første OL-guldmedalje i svømning siden 1948. Og netop nu er hun ved at gøre klar til VM som begynder 12. juli.

LÆS OGSÅ: Konge om sin datter: Vi finder en ordning