VORES VALG: Per Clausen: Frygt ikke gammelkommunisterne

15. sep 2011
Der er ikke noget at frygte fra de revolutionære kræfter, lover Per Clausen fra Enhedslisten.

"Frygt ikke gammelkommunisterne."

Sådan lyder udmeldingen fra Enhedslisten Per Clausen, mens stemmerne tælles op, og Enhedslisten ser ud til at få et stormvalg.

"Hvis der var noget, der hed gammelkommunisterne, så forsvandt det, da vi dannede Enhedslisten. I Enhedslisten har vi altid været klare i spyttet og sagt, at vi tog afstand fra den form for socialisme, man havde i Østeuropa. Vi står for en helt anden menneskelig socialisme," siger Per Clausen.

I er jo en sammensmeltning af VS og DKP. Hvordan kommer vælgerne til at mærke det?

"Det kommer man ikke til at mærke. Ingen i det daglige husker hvem, der engang for længe siden, var hvad. 90 procent af vores medlemmer har aldrig været medlemmer af de partier," siger Per Clausen.

Afviser støtte til terrororganisationer

JyllandsPosten skrev tidligere på ugen, at flere af Enhedslistens folketingskandidater åbenlyst har støttet terrororganisationerne Farc i Columbia og palæstinensiske PFLP.

Blandt andet Rosa Lund, der netop har sikret sig en plads i Folketinget, skal angiveligt have støttet Farc.

Per Clausen afviser, at det har noget på sig.

"Vi afviser, når man benytter vold mod civile og uskyldige. Det gælder uanset, om man står på en liste eller ej. Vi tager klart afstand fra nogle af de metoder, som Farc og PHLP benytter. Det skal der ikke være nogen tvivl om, og det besluttede vi for fem-seks år siden," siger Per Clausen.