Pengemangel: Cykelryttere skal ræse uden hjul

10. jul 2013, 10:48
Der er angiveligt økonomiske problemer på det danske cykelhold Concordia ForsikringRiwal.

Cyklerne bliver solgt i utide, der er ikke råd til ekstra hjul, og lønnen kommer ikke til tiden.

Det er virkeligheden for rytterne på det danske cykelhold Concordia Forsikring-Riwal, der om tre uger er med i Post Danmark Rundt, skriver BT.

”Vi har aldrig fået de ting, som skal til for at drive et cykelhold. Nogle af producenterne fortæller mig, at holdet ikke betaler til tiden. Derefter gik producenterne over til at få betaling forud,” siger Preben Svenningsen, der indtil juni i år var sportsdirektør hos Concordia Forsikring-Riwal.

”Vi har stået ude til cykelløb og manglet hjul, så rytterne måtte køre på deres træningshjul. Vi havde heller ikke materialet til DM. Vi stillede til start med en totalt skrabet opsætning. Holdets bestyrelse sagde hele tiden, at der var bestilt hjul, men de kom aldrig. Jeg har selv lånt noget privat materiale ud til holdet, som jeg ikke har fået tilbage endnu. Og dagen før DM solgte de nogle af cyklerne. Så 10 minutter efter rytterne var kommet i mål, flåede de cyklerne ud af mekanikernes hænder,” fortæller han til BT.

Flere kilder fortæller videre til BT, at ansatte har oplevet ikke at få deres løn til tiden, ligesom private udlæg angiveligt ikke er blevet refunderet.

Holdets direktør, Steffen Kromann, afviser, at der skulle være økonomiske problemer.

”Fra sæsonstart blev der lagt et budget – et budget som vi agter at overholde. Derfor er holdets økonomiske situation o.k.,” siger han.

”Alle ansatte har fået deres løn til tiden. Udlæg bliver refunderet, så snart originale kvitteringer samt dertilhørende skema er udfyldt korrekt.”

Kilde: BT.dk