Pengekup: Politiet var advaret om røveri

10. aug 2008
Gerningsmændene havde uger i forvejen gjort klar til at nedbryde væggen til Dansk Værdihåndtering fra nabovirksomheden. Opdateret 14:31

En gruppe bevæbnede gerningsmænd røvede natten til søndag klokken 04.45 Dansk Værdihåndtering i Glostrup.

Ifølge TV 2 Nyhederne kan både politiet og Dansk Værdihåndtering imidlertid have været advaret om, at noget var under opsejling.

Ifølge TV 2 Nyhederne var der for to uger siden indbrud i nabovirksomheden Milton. Milton ligger i samme bygning som Dansk Værdihåndtering og ved indbruddet blev der angiveligt ryddet hylder, ligesom stilladser fra den væg, som ligger op ad pengehåndte­ringen i Dansk Værdihåndtering, blev gjort klar til at blive fjernet.

Både politiet og vagtselskabet skal efterfølgende have øget overvågningen af nabovirksomheden,erfarer TV 2 Nyhederne.

Det vides endnu ikke, hvor mange penge, røverne slap væk med. Men der er, oplyser politiet, tale om et meget stort millionbeløb.

Politiet efterlyser tre flugtbiler - to mørke sedan­-biler og en tredje ukendt bil. Den ene sedan er set køre i retning mod Ishøj og den anden mod vest ad Holbækmotorvejen.

Politiet oplyser, at gerningsmændene brugte en såkaldt 'mobilmaskine' til at nedbryde væggen til Dansk Værdihåndtering. Det kan have været en bulldozer.

Røveriet minder en hel del om røveriet mod det nærliggende værdihåndteringsfirma Loomis i april.

Ved røveriet mod Loomis kørte gerningsmændene gennem muren til virksomheden. Gerningsmændene greb sække fulde af kontanter - i alt 62 millioner kroner- og forsvandt fra stedet i biler med udenlandske nummerplader.

Ligesom ved røveriet mod Loomis spredte gerningsmændene bag nattens kup partisansøm for at punktere eventuelle forfølgeres dæk. Gerningsmændene sikrede også flugten ved at spærre udvalgte veje med afbrændte lastbiler.

faktaboks

Dansk Værdihåndtering er et nyt sikkerhedsselskab i Danmark specialiseret i transport og håndtering af værdier og kontanter for detailhandel og finanssektoren, samt opbevaring af data-backup tapes.

Selskabet har bl.a. til opgave at transportere og håndtere kontantomsætningen fra Coop Danmark (FDB) og Dansk Supermarked's mere end 700 forretninger og varehuse i Danmark.

Kilde: Dansk Værdihåndtering