Intetanende danskere bliver udsat for forskellige former for fup-sms'er, der har til formål at franarre dem penge. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Pas på: Politiet advarer mod nye sms-fælder

6. feb 2020, 16:41
Politiet i Østjylland har fået flere anmeldelser om falske sms'er, som har kostet intetanende borgere dyrt.

Østjyllands Politi advarer mod nye fup-sms'er, der eksempelvis ser ud til at være sendt fra offentlige myndigheder og banker, skriver eb.dk. I et tilfælde modtog en 27-årig kvinde fra Aarhus en sms, som så ud til at stamme fra "Digitalpost". I sms'en stod der, at hun havde fået post fra Nets i sin e-boks, men da hun forsøgte at læse den, var der ingen ulæste beskeder.    

LÆS OGSÅ: Ansatte mister jobbet - "En ærgerlig situation"

Hun kom til at trykke på linket i sms'en, og blev herefter bedt om at uploade et billede af sin NemID. Det endte med at koste hende dyrt, da hun onsdag morgen opdagede, at der tre gange var blevet hævet mellem 1.000 til 5.000 kroner på hendes konto. 

Derfor advarer politiet nu mod, at man klikker på links i sms'er, hvis man ikke er fuldstændig sikker på, hvem der er afsenderen. 

For tiden er der nemlig flere falske sms'er i omløb. En 16-årig pige, som havde sat sin Iphone til salg, mødtes tirsdag aften med sin køber i Bruuns Galleri.  

- De mødtes som aftalt ved 20-tiden, og da køberen fremviste et billede af overførslen, og pigen samtidig fik en sms fra 'Danske Bank', som bekræftede overførslen, overdrog hun telefonen til køberen. Da pigen efterfølgende kontaktede sin egen bank, fik hun at vide, at sms’en var falsk, og at der ikke var overført nogen penge, skriver politiet ifølge eb.dk i en pressemeddelelse.

Politiet er tidligere stødt på denne fremgangsmåde. Derfor råder de borgere til at tjekke deres bankkonto, inden de udleverer en salgsvare.  

LÆS OGSÅ: Uhyggelig arbejdsulykke - mand død