I disse dage florerer en fup-besked fra hackere på Messenger, som kan give dem adgang til din FB-profil. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Pas på: Klik ikke på denne Messenger-besked

24. jan 2020, 14:02
Gennem en tilsyneladende uskadelig besked på Messenger forsøger kriminelle hackere at overtage intetanende danskeres Facebook-profiler.

I disse dage bør man være ekstra varsom, inden man svarer på beskeder fra venner og bekendte på Messenger. Lige nu florerer der nemlig en falsk Messenger-besked, der opfordrer personer til at klikke på en video, der ser ud som om, at den er sendt fra en ven på Facebook, skriver bt.dk

LÆS OGSÅ: Historisk sag - Retten forbyder banden Loyal To Familia

På det sociale medie Facebook advarer brugere i øjeblikket hinanden mod at klikke på linket i beskeden. Det samme gælder for Forbrugerrådet, som også fået en del henvendelser om den falske besked. I appen "Mit Digitale Selvforsvar" advarer rådet også mod at klikke på linket.    

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl scorer rolle stjernespækket HBO-serie

Det kan nemlig få omfattende konsekvenser, hvis man ikke er påpasselig. Er man derfor kommet til at intaste sit password, er det vigtigt, at man skifter kodeord de steder, hvor man bruger det samme kodeord. For hvis hackerne først har fået fingrene i dit kodeord og din mailadresse, er der intet, som forhindrer dem i at få adgang andre steder, forklarer projektchef i Forbrugerrådet og ansvarlig for "Mit Digitale Selvforsvar", Ulla Malling. 

Den 20-årige studerende Anne Michelle Sørensen fra Skanderborg er en af de personer, der har modtaget beskeden. Hun slettede den dog med det samme, men hendes 14-årige lillesøster var knap så heldig. 

- Hun blev lidt bange. Hun har jo hørt en masse om hackere og blev nervøs for, om hun skulle spærre kort og den slags, siger Anne Michelle Sørensen til bt.dk.  

LÆS OGSÅ: Dansk kvinde anmelder voldtægt på ferie