- Hvis en ansat hos Skattestyrelsen finder ud af, at en virksomhed med 4.000 ansatte har bøffet i gavereglerne, så kan det jo udløse et millionbeløb i ekstra skat, siger Jesper Beese til Fagbladet 3F. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Julegaven fra din chef kan være skattepligtig

23. dec 2019
Sygemeldt kvinde fik restskat, fordi arbejdsgiveren forærede et gavekort til jul. Det er ikke ligegyldigt, hvad firmaet giver i julegave, advarer revisor.

Det er surt at skulle betale skat af en julegave. Men det kommer en kvinde nu til. Det skriver Fagbladet 3F.

Skattestyrelsen opdagede, at hendes chef havde givet hende et gavekort på 500 kroner til jul. Det var ment som en lille trøst, fordi hun var sygemeldt.

Men Skattestyrelsen styrer ikke efter medlidenhed. Et gavekort beskattes, hvis det kan bruges i en lang række forretninger.

- Derfor er det ikke ligegyldigt, hvad virksomheder forærer deres ansatte i julegave, advarer skatterevisor Jesper Beese fra RevisorGruppen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Arbejdsgiveren forsøgte at klage over Skattestyrelsens afgørelse om gavekortet. Men Landsskatteretten har tidligere i år godkendt beskatningen.

Jesper Beese oplyser, at gaver til medarbejdere ofte bliver tjekket ved kontrolbesøg.

- Hvis en ansat hos Skattestyrelsen finder ud af, at en virksomhed med 4.000 ansatte har bøffet i gavereglerne, så kan det jo udløse et millionbeløb i ekstra skat, siger Jesper Beese til Fagbladet 3F.

Han hører om virksomheder, hvor arbejdsgiveren beder de ansatte selv gå ud og købe en ting, og så komme tilbage med regningen og få pengene refunderet. Det er på kant med reglerne, mener han.

- Hvis den ansatte betaler med sit eget Dankort og får refunderet udgiften af sin arbejdsgiver, er det let at se, at reglerne ikke er overholdt, hvis Skattestyrelsen kommer på besøg. Så risikerer den ansatte at skulle betale ekstra skat.

I gavekortsagen forsøgte arbejdsgiveren at få Skattestyrelsen til at sende regningen på restskatten til ham. Han forklarede, at det var ham, der havde begået en fejl ved at forære et gavekort. Men Landsskatteretten holdt fast i, at kvinden skal betale restskatten.

Jesper Beese råder ansatte til at være ekstra opmærksomme.

- Som ansat kan man tænke, at firmaet nok har tjek på reglerne. Men det er den ansatte, der får en skatteregning, hvis Skattestyrelsen opdager noget galt, siger Jesper Beese.