Pas på hajer i nattelivet

11. feb 2011
Garderobetyveri er organiseret, lyder det nu fra flere sider. Derfor indføres der nu databaser over gæsterne

Når du går i byen og hænger din jakke i en betalingsgarderobe på et diskotek, er der stor risiko for, at såkaldte hajer tømmer din jakke. Nu vil diskotekerne have tyvene stoppet.

Som Avisen.dk tidligere har skrevet får forsikringsfirmaerne stadig tusindvis af anmeldelser om garderobetyveri. Men det er organiserede garderobe-hajer lyder det fra firmaet Info-Connect, der laver sikkerhedsløsninger til diskoteker og samarbejder med Justitsministeriet om, hvordan man gør nattelivet mere sikkert.

Omfattende problem

"Der er et omfattende og meget udbredt problem med garderobetyve. De går ud blandt andet ud på gulvet og samler tabte numre op. Nogle lever endda af det," siger Rasmus Teilmann, der er direktør i firmaet Info-Connect.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I øjeblikket indfører flere diskoteker persondatabaser, der sammenholder personoplysninger med ens nummer til garderoben. På den måde kan kun en selv få adgang til jakken, selv om man skulle miste sit nummer.

Problemerne i nattelivet er i forvejen så store at mange diskoteker allerede kræver registrering med for eksempel billede, navn og fingeraftryk. Samtidig checkes CPR-oplysninger fra gæsterne på Politiets forbudslister.

"Man løser det her effektivt ved at registrere alle gæster både med navn, billede og evetuelt video og knytte det til garderobenummeret. Det er der flere diskoteker, der gør," siger Rasmus Teilmann.

Forening skeptisk

Retspolitisk Forening har tidligere udvist skepsis over for en øget overvågning og registrering i nattelivet. Det er de også nu.

"Det er en krænkelse af privatlivets fred, som jeg tager afstand fra," siger Bjørn Elmquist, der er formand i Retspolitisk Forening.

Han uddyber, at diskotekerne i stedet burde filtrere deres gæster bedre.

"Men det er de ikke interesseret i, for så går det ud over omsætningen," siger Bjørn Elmquist.