Partier afviser penge til stikkere

23. okt 2008
Hverken SF eller De Konservative er klar til at poste flere penge i PETs rekruttering af meddelere, som Naser Khader foreslår.

 

Der er andre ting, der er vigtigere, mener SF's retsordfører Karina Lorentzen.

"Jeg tror først, vi skal have politireformen, der påvirker borgerne i deres hverdag til at fungere. Derefter kan vi se på, om der eventuelt skal tilføres flere penge til PET," siger hun til Nyhedsbureauet Newspaq.

Karina Lorentzen mener i øvrigt, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) har fået rigelig med midler på det seneste, og henviser til, at bemandingen er blevet øget fra 200 til 700 i de seneste år.

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, mener heller ikke, at der skal tilføres flere penge til PET, men han er enig med Naser Khader i, at der skal hverves flere meddelere.

"Naser Khader har jo en pointe i, at det er vigtig at have nogle meddelere, der færdes ude i samfundet og kan give nogle informationer til efterretningstjenesten. Og der kan det godt være, at man skulle se på, hvordan vi kunne styrke PET, så der kunne komme flere meddelere," siger Tom Behnke til Newspaq.

Liberal Alliance-leder Naser Khader mener, at flere PET-meddelere kan forhindre terrorspirer i at blive udklækket.

/Newspaq/

faktaboks