DBU kræver flere tilskuerpladser til landskampe. Det er et led i fodboldforbundets strategi, der skal lokke slutrunder til landet. Bliver det enden på mere end 100 års hjemmebanetradition i Parken? Foto: Scanpix

Parken er presset: Nu vil de udvide

23. jan 2020, 09:53
DBU kræver flere tilskuerpladser til landskampe. Det er et led i fodboldforbundets strategi, der skal lokke slutrunder til landet. Bliver det enden på mere end 100 års hjemmebanetradition i Parken?

DBU vil have flere sæder og flere tilskuer til landsholdets kampe. DBU vil også have slutrunder til Danmark. De to ting kræver bedre og større fodboldstadioner.

- Det er klart min opfattelse, at det vil være svært at få de her slutrunder, hvis ikke vi får et nyt stadion med plads til minimum 50.000 tilskuere, sagde DBU’s formand, Jesper Møller, til DR Sporten sidste år.

LÆS OGSÅ: Henrik reddede kollegas liv: 'Jeg blev meget rørt'

Det hørte flere borgmestre og klubber uden for København. I Høje Taastrup Kommune har der længe været ubebygget jord, der var udlagt til den slags formål og borgmester Michael Ziegler (K) greb bolden.

- Hele området er jo udlagt til formålet, og infrastrukturen med både motorvej og kollektiv trafik er på plads. Det er svært at se lignende grunde andre steder i hovedstadsområdet, sagde han til Sn.dk, da han blev spurgt til, om et nyt stort nationalstadion med plads til cirka 50.000 tilskuere kunne finde plads i hans kommune.

LÆS OGSÅ: 2000 universitets­studerende dumper i København

Og nordpå i Hillerød er der også lagt planer. FC Nordsjælland og Furesø Kommune er ikke på god fod. FCN vil udvide deres faciliteter, men forholdet til kommunen er anstreng efter års forhandlinger og det har fået FCN’s ledelse til at se sig om i Nordsjælland.

Her fik konkurrenterne fra Farum de øje på Hillerød og et stort ubebygget område, der ligger tæt på en kommende nybygget S-togsstation, motorvejstilkørslen og bymidte. I samme omgang har FCN taget fat i DBU og bedt om et møde. Måske kan et nyt stadion til FCN deles med Landsholdet? To fluer med et smæk og en bet til konkurrenterne i FCK. I den lokale presse har man allerede kunnet læse om møder mellem investorer, FCN og Hillerød Kommune. Og senest også planer om møde med DBU. 

LÆS OGSÅ: Debat: Har vi brug for mere udenlandsk arbejdskraft i Danmark?

Truslen om at miste status som landsholdets hjemmebane har nu tvunget ledelsen i Parken i offensiven. Parken er ejet af PSE, der igen ejer FCK og feriecentrene Lalandia i Billund og på Lolland.

Idrætsparken, som Parken hed inden den store ombygning i 1990’erne, har i mere end 100 år været hjemmebane for det danske fodboldlandshold. Men med plads til ’kun’ 38.000 tilskuere er Parken for lille.

Derfor undersøger Parkens bestyrelsesformand, Bo Rygaard, nu mulighederne for at komme DBU’s ønsker i møde og sikre sig, at de prestigefyldte landskampe bliver i Parken på Østerbro i København.

Ifølge B.dk er Telia Parkens ledelse gået ind i dialog med Københavns Kommune om en renovering af et område mellem Telia Parken og Østerbro Stadion. En af de ideer, der er med i drøftelserne, er en udvidelse af Parkens hovedtribune. Det skal give plads til flere tilskuere, men det vil ikke give plads til helt så mange, som de 50.000, der er DBU’s ønske.

LÆS OGSÅ: Fem års kamp forbi: Kato skal være far

- Det er ikke det samme, som at vi kommer til at udvide Parken til 50.000 tilskuere. Tiden må vise, om der kan findes en kombination mellem DBU, vores og Københavns Kommunes behov,« siger Bo Rygaard om udvidelsesplanerne. Det er Københavns Kommune, der ejer området, som i øjeblikket er udlagt til parkering.