20200820-170640-L-1920x1280we
Danskerne må selv til lommerne, hvis de vil gå på tidligere pension, mener Søren Pape Poulsen (K). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Pape: Folk må selv betale for tidligere pension

20. aug 2020, 17:44
De Konservatives leder Søren Pape Poulsen var på dagens pressemøde mildest talt skeptisk overfor at give Arne en statsfinansieret ret til tidlig pension. Hvis man vil gå på pension før tid, må man selv betale, konstaterer han.

Danskerne må selv til lommerne, hvis de vil gå på tidligere pension. Sådan lød det i dag fra Søren Pape Poulsen på Det Konservative Folkepartis sommergruppemøde.

I et interview til TV 2 blev den konservative formand spurgt, om han helt kunne afvise at være med i en aftale om tidligere pension, hvis nu han for eksempel fik lovning på en lempelse af arveafgiften. 

- Vi vil altid gerne sænke eller afskaffe arveafgiften. Men med det, der er gang i lige nu, har jeg svært ved at se det ske. For lige nu handler det hele om at bruge penge, og jeg frygter den debat om Arne, der kommer. Alle snakker om, at regeringens ordning rammer for få og giver for lidt. Der findes jo altså ikke et pengetræ med en masse milliarder et sted. Derfor anser jeg det ikke for realitisk, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer herefter i klare vendinger sin generelle holding til regeringen pensionsplaner:

- Hvis man vil gå på pension før tid, må man selv betale. Med mindre man er nedslidt, så har vi lavet en seniorpension, som man kan blive visiteret til.