Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Dansk gigant i stort underskud

5. maj 2020, 07:52
I første kvartal har omkring 90 procent af Pandoras fysiske butikker på et eller andet tidspunkt været lukket.

En midlertidig lukning af de fleste butikker har i første kvartal kostet penge for smykkevirksomheden Pandora.

Salget er faldet med 13 procent til 4,2 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år. Det viser seneste kvartalsregnskab tirsdag morgen.

Den lavere omsætning har medvirket til at give et sjældent underskud hos Pandora, som i kvartalet har tabt 24 millioner kroner.

- Vi er fokuseret på at håndtere den nuværende krise, og vi gør vores bedste for at beskytte vores medarbejdere og skabe et sikkert miljø for dem og for vores kunder, siger Alexander Lacik, administrerende direktør i Pandora, i regnskabet.

Ifølge Pandora er det omkring 90 procent af alle selskabets fysiske butikker, der på et eller andet tidspunkt har været midlertidigt lukket i første kvartal.

Lukningerne er sket som følge af retningslinjer fra myndigheder for at mindske spredningen af det potentielt dødelige coronavirus.

- Pandora har garanteret basisløn til alle de butiksansatte, som ikke er i stand til at arbejde indtil 1. juni 2020, fremgår det af regnskabet.

Pandora har samlet set omkring 28.000 medarbejdere på verdensplan.

Ifølge selskabets direktør har der været enkelte tilfælde af coronasmittede hos de ansatte.

Sammen med regnskabet fortæller Pandora, at det føler, det står godt rustet til at klare den nuværende krise.

- Vi har igangsat initiativer på omkostnings- og kapitalsiden for at sikre, at vi har den nødvendige finansielle styrke til et stærkt kommercielt comeback, når efterspørgslen begynder at normalisere sig, siger Alexander Lacik.

Initiativerne involverer blandt andet et lån hos banker på tre milliarder kroner, som delvist skal finansieres ved at sælge otte millioner aktier.

Trods den finansielle sikkerhed mener Pandora, at der stadig er for mange usikkerheds faktorer i øjeblikket, til at selskabet kan love konkrete resultater for 2020.

Allerede i midten af marts droppede Pandora sine forventninger til året, ligesom mange andre selskaber har valgt at gøre grundet corona.

Pandora nævner dog i tirsdagens regnskab, at der forventes en gradvis forbedring i andet halvår af 2020.

/ritzau/