Pak avocadoen ind i avispapir

16. okt 2009
Gør det ondt at plukke øjenbryn, er avokadoen umoden eller trænger du til en billig miniferie? Læs fem råd, der sparer dig for tid, penge og irritation.

Scor en miniferie

Vi elsker ferier og kan ikke få nok af dem, men feriepengene rækker sjældent til mere end fem årlige uger på livets solside. Men er du snu og tidligt ude, kan du score sig billig miniferie.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Se frem i kalenderen, og du vil opdage, at eksempelvis Kristi Himmelfartsdag 2010 falder på en torsdag. Søg i god tid fri dagen efter, og vupti; du har fire fridage i træk, men betaler kun for en.

Book i god tid de billigste flybilletter hos discount-flyselskaberne og tag afsted onsdag aften og vend hjem søndag aften.

Nedkøl dine øjenbryn

Man må lide for skønheden. Og for mange mennesker er buskede eller sammenvoksede øjenbryn uforeneligt med skønhed. Derfor må brynene med plukkes med pincet, og det gør ondt, så tårerne løber.

Men du kan spare dig selv for langvarige pinsler. Tag en isterning og gnid den over brynene i fem minutter, inden du går i gang med at plukke. Nedkølingen dæmper smerterne.

Betal med kontanter

Det kontante råd er at droppe kreditkortet og betale med sedler eller mønter, når du shopper. Klingende mønt og gitrende sedler sidder nemlig mindre løst end Dankortet.

Det gør nemlig mere ondt at slå eksempelvis en 500-kroneseddel i stykker, end det gør at stikke et plastikkort ned i en automat.

Hæv i begyndelsen af måneden det beløb, du har råd til at bruge, og gem kreditkortene af vejen eller klip dem over med en saks.

Lad opvasken lufttørre

Der er langt fra alle køkkener, der er udstyret med en bekvemmelig men strømslugende opvaskemaskine, der vasker og tørrer bestik, glas og tallerkner, mens du i en god times tid dovner foran fladskærmen.

Men der findes et simpelt råd til alle os, der foretrækker at ligge med en fjernbetjening i hånden i stedet for at stå oprejst med et viskestykke. Vi kan nemlig spare både penge og irritation ved at lade bordtøjet lufttørre på en opvaskebakke, hvorfra vandet kan løbe af. Lad det stå en time eller natten over.

Avocado i avispapir

Frugt og grønt fra lune lande har ofte været længe undervejs. Derfor fragtes det ofte mod Nordeuropa i umoden tilstand. Avocadoen, eksempelvis, kan derfor godt stadig være hård som stenen indeni - nærmest uspiselig - når den lander i dit supermarked.

Vi køber den alligevel, og ofte lader vi den ligge i dagevis for at modne. Pludselig har vi glemt den. Den bliver brun, smattet og rådden.

Men der et simpelt råd, der kan spare dig for både ærgrelser: Pak den ind i avispapir, lad den ligge en halv dags tid, pak den ud, og vupti - den er tilpas blød og cremet, lige som den skal være.

Kilde: Das Sparbuch, Compact Verlag

Fredag er sparedag

Det skal ikke være surt at spare. Og når man sparer på noget, skal man ikke kun tjene penge. Det skal gøre livet en smule sjovere og enklere. Det er princippet i Avisen.dk's spareguide, som hver fredag morgen leverer dig fem konkrete sparetips.