Den 10. april bliver et vendepunkt i pædagogmedhjælper René J.'s liv. 

Det fortæller han i et interview med Fagbladet FOA.

LÆS OGSÅ: Ansatte mister jobbet: Jysk firma under opløsning

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Dagen, der startede som enhver anden, udvikler sig til et mareridt, da René J. får at vide, at han er blevet politianmeldt for krænkende adfærd. Først syv dage senere finder han ud af, at anmeldelsen handler om seksuel krænkelse af en fireårig pige. Ved en politiafhøring ser han en videoafhøring af det barn, han skulle have krænket. 

René J. bliver fritaget for tjeneste, mens politiet undersøger sagen. De ender med at frafalde sigtelsen, men den garvede pædagogmedhjælper kan ikke komme tilbage i sit gamle job i institutionen Stjernehuset i Randers. 

- Jeg synes, at den eneste måde, man kan rense et uskyldigt menneske, er, at man viser ham den tillid, at han kan komme tilbage. Jeg ved ikke, hvad jeg skal, hvis ikke jeg skal tilbage til Stjernehuset. Det er så stor en del af min person. Jeg har været der i 23 år. Der har jeg bygget min karriere op med den person, jeg er, siger René J. til Fagbladet FOA.

I stedet vil kommunen flytte ham til en anden institution. Den beslutning vækker stor debat, og får flere lokale politikere til at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde i forsøget på at omgøre forvaltningens beslutning. Et flertal stemmer dog imod en politisk indblanding i sagen.

LÆS OGSÅ: Politikere kræver renset pædofili-sigtet tilbage i job

For René J. har sagen haft store, livsomvæltende konsekvenser. 

- Jeg har det sådan nu, at jeg ikke kan mærke berøring. Der er ingen forskel på om min kone eller skraldemanden rører ved mig. Det er bare berøring. Jeg har fået en social angst, siger de kloge mennesker. Det er ikke let at acceptere, for jeg er at socialt menneske, fortæller René J. til Fagbladet FOA.

Han kan glæde sig over, at han har fået stor opbakning fra både kolleger og forældre. Og han er heller ikke sur på barnet, der beskyldte ham eller forældrene, der anmeldte ham for overgreb. Men han er skuffet over den måde, som sagen er blevet håndteret på.

I et mailsvar til Fagbladet FOA svarer kommunikationschef i Randers Kommune, Karen Balling Radmer:
 
"Vi har drøftet og vil også gerne fremover drøfte sagen med vores medarbejder, men vi drøfter ikke personalesager i medierne."