På højre knoer står LOVE

12. jun 2010

<< Læs forrige sideLæs næste side >>

Men det meste af tiden går med at lytte, selvom Charlotte prøver at få opmærksomheden tilbage på gældssaneringen. Ellers slår bekymringerne knude på sig selv.

Mandens opvækst var hård, og det samme gælder for børn og børnebørn i dag. På højre knoer står LOVE. Men livet har ikke givet ham meget kærlighed.

Charlotte siger i bilen:

”Hvis der er nogen, der mener, at den sociale arv ikke findes, kan de komme med mig på arbejde.”

11:00

Tove Andersen på 57 år sætter sig i stolen tilbage på kontoret. Hun har guldsko med sløjfer på, røde stænk i håret, men ingen tænder i overmunden. Hendes eksmand bankede dem ud.

Hun har fået førtidspension i 27 år på grund af epilepsi, men nu vil hun gerne have en højere sats, fordi hun siden hen har fået konstateret sukkersyge og svære depressioner.

”Da det var værst, satte jeg mig ind i bilen og besluttede at køre i Grenå havn,” siger Tove uden at fortrække en mine.

En nabo kom til undsætning. Til gengæld er hun holdt op med at ryge siden Charlotte så hende sidst, og Toves smil viser de manglende tænder.

”Men så ryger osterejerne i stedet i løbet af nul komma nul,” siger hun.

En halv time senere har Charlotte fået lov til at indhente Toves lægejournaler, og det er tid til at besvare tre telefonopkald, som forstyrrede mødet.

13:05

Der er pensionsmøde, hvor en af Charlottes borgere har taget sin advokat og kone med. Det er afgørelsens time, hvor nævnet af fire socialrådgivere og chefen skal tildele eller afvise førtidspension til manden.

<< Læs forrige sideLæs næste side >>