På efterløn når knogler og muskler siger stop

28. jan 2011
Det er hårdt at være lavt uddannet. Arbejdet nedslider ufaglærte til en efterløn.

 

Når ufaglærte går på efterløn, så er det fordi knogler, led og muskler er slidt op af hårdt arbejde.

Undersøgelser fra fire a-kasser med hovedsagligt lavtlønnede medlemmer viser, at en ud af fire er gået på efterløn, fordi de er for nedslidte til at arbejde.

Ud af 1.023 metalarbejdere på efterløn svarede en ud af fire, at deres dårlige helbred var årsagen til, at de gik på efterløn. Otte procent valgte efterløn, fordi de ikke kunne følge med arbejdstempoet.

"Vores medlemmer har arbejdet hårdt i et langt arbejdsliv, og mange er nedslidte. De har brug for efterløn. Ellers tvinger regeringen dem til at stå med hatten i hånden og tigge sig til førtidspension," siger formanden for Dansk Metals a-kasse, Allan Lyngsø Madsen.

Butiksansatte og sosu'er nedslidt

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hos HK er mere end én ud af 10 efterlønnere for syge til at arbejde. Næsten hver anden gik på efterløn for ikke at blive for nedslidt. I undersøgelsen deltog 3.808 efterlønnere fra HK's a-kasse.

Hos FOA var seks ud af ti enige eller meget enige i, at årsagen til at gå på efterløn var nedslidning eller et for anstrengende job. 1.287 FOA-efterlønnere deltog.

Dansk Arbejdsgiverforening mener, at tallene må være misvisende, for man skal være til rådighed for arbejdsmarkedet og med andre ord rask for at få efterløn.

"Hvis folk er så nedslidte, som fagbevægelsen påstår, så er der jo en masse mennesker, som har fået efterløn på et falsk grundlag. Så bør rigsrevisionen jo undersøge, om a-kasserne har givet folk efterløn på et forkert grundlag," siger Erik Simonsen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

Læs også: Sådan behandler vi de syge

Om efterløn
  • En person, der går på efterløn, når han eller hun fylder 60 år, har ret til højst 697 kroner om dagen.
  • En person, der går på efterløn, når han eller hun fylder 62 år, har ret til højst 766 kroner om dagen.
  • Hvad en person får i efterløn afhænger af, hvor meget han eller hun har tjent, og hvor meget han eller hun har sparet op i pension.