IMG_1199
Kirsten Ladehoff har ejet Kupéen i Nørre Aaby i over 20 år. Kupéen har været lukket, siden Danmark lukkede ned igen i december. Foto: Privat

Kirstens værtshus var tæt på lukning: Nu får hun uventet støtte fra lokalområdet

20. mar 2021, 08:30
Omkring 100 mennesker fra nær og fjern har doneret omkring 24.000 kroner, så værtshusejer Kirsten Ladehoffs værtshus Kupéen kan overleve.

Da værtshusejerne lukkede døren efter de sidste stamgæster i december 2020, vidste mange af dem ikke, hvornår de igen kunne lange store fadbamser, Fernet Branca og irsk kaffe over disken. 

En af dem var Kirsten Ladehoff, der ejer Kupéen i Nørre Aaby. Hun så sig nødsaget til at bruge sin opsparing og hæve sin kassekredit for at undgå, at værtshuset skulle lukke. Efter tre måneder med uklarhed om en mulig genåbning, har hun nu valgt at række ud til sit lokalmiljø gennem et Facebook-opslag, hvori hun bad om håndører til at holde maskineriet kørende.

- Jeg havde tænkt over det i et stykke tid. Det var meget grænseoverskridende. Det er lidt lettere at hjælpe andre end at bede om den selv, siger Kirsten Ladehoff til A4 Arbejdsliv.

Responsen, hun modtog, var mere positiv, end hun havde forventet.

- Lige nu er vi oppe på 24.000 kroner, som er kommet fra omkring 100 forskellige mennesker. Det er både kunder, venner, erhvervsdrivende i området og folk, jeg ikke kender, siger Kirsten Ladehoff til A4 Arbejdsliv og fortsætter:

- Jeg kan mærke, der er nogle, der elsker mit livsværk lige så meget som mig, siger en overvældet Kirsten Ladehoff.

Dækket ind indtil april

Før hun modtog donationerne stod Kirsten Ladehoff på tredje måned uden nogen vished for, hvornår hun kunne åbne Kupéen igen. Det har været økonomisk svært at holde sig oven vande, fortæller hun.

- Jeg har forøget min kassekredit til 150.000 kroner. Samtidig har jeg brugt den opsparing, jeg havde stående.

Med donationerne står hun nu til at kunne dække sin udgifter frem til den 15 april. Derefter må hun finde ud af, hvad hun så gør.

- Til den tid må jeg se, hvordan landet ligger. Hvis det stadigvæk er lukket ned, må jeg se, om jeg kan låne flere penge. Det er ikke sikkert, at jeg kan det. Jeg er ikke registreret som en ApS. Så jeg hæfter for det hele selv, fortæller Kirsten Ladehoff.

Gik glip af 20-års jubilæum

Der er tale om usædvanlig dårlig timing for Kirsten Ladehoff. Tilbage i december skulle Kupéen nemlig have holdt 20-års jubilæum.

- Det er en skam. Vi må jo så håbe, vi kan gøre det i august. Men forhåbentlig før, siger KIrsten Ladehoff efterfulgt af en kæk latter. 

Hun understreger dog, at det er usikkerheden, der er det værste.

- Det, at jeg ikke ved, hvornår jeg kan åbne op igen. Det er helt klart det sværeste, jeg har døjet med, siger Kirsten Ladehoff.

Torsdag blev et flertal i Folketinget enige om en yderligere genåbning af dele af samfundet. Det gælder dog fortsat ikke værtshusene. Partierne forhandler fortsat om en langsigtet genåbningplan.