Overvægtig panda kan ende i retten

21. jul 2008
En kinesisk kunstner har sagsøgt det amerikanske filmselskab, som står bag animationsfilmen Kung Fu Panda. Filmen krænker kineserne, lyder det.

Det er krænkende over for hele det kinesiske folk, at deres nationalsymbol, pandaen, fremstilles med grønne øjne og en far, som er en and, i animationsfilmen 'Kung Fu Panda'.

Det mener den kinesiske kunstner Zhao Bandi.

Han har derfor sagsøgt selskabet Dreamworks, som har produceret animationsfilmen, der netop har fået dansk premiere.

Ifølge kunstneren er farven grøn udtryk for ondskab og uforenelig med pandaens gode egenskaber. Desuden er det krænkende at fremstille pandaen som barn af en and.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg er bekymret for, om der om nogle år vil være kinesiske børn, som tror, at deres forfader var Anders And, siger Zhao Bandi til tidsskriftet Variety.

Han kræver ikke penge, men en undskyldning fra Dreamworks.  Ifølge tidsskriftet anvender han pandaen i sin kunst og har for vane at bære på en udstoppet panda.

Kung Fu Panda forbudt

Kina har forbudt at vise animationsfilmen Kung Fu Panda, hvori en overvægtig panda ved navn Po opdager, at han i virkeligheden er udset til at være 'dragekrigeren', der skal frelse sin landsby fra at falde i kløerne på en ond sneleopard.

Kinesere har nu begyndt en kampagne for at forbyde visningen af Kung Fu Panda i Kina. 

Her er man i forvejen på dårlig fod med ejeren af Dreamworks, den amerikanske stjerne-instruktør Steven Spielberg. Årsagen er, at han trak sig som rådgiver for OLs åbningsceremoni i protest mod brud på menneskerettighederne.

faktaboks