Overpris for indiske læger

27. okt 2008
Regningen for 31 indiske speciallæger løber op i 16 mio. kr. Unødvendigt, mener politiker.

Lægerne kom til Danmark for at arbejde i Region Midtjylland for ti måneder siden, og nu viser en kulegravning, som Berlinske Tidende har foretaget, at rekrutteringsprojektet formentlig kunne være blevet langt billigere.

Topembedsmænd i regionen undersøgte nemlig ikke nærmarkedet for firmaer, der kunne matche pris og kvalitet på speciallæger.

"Jeg spurgte netop efter, om man havde afsøgt markederne for speciallæger. For det vil jo være nærliggende at kigge på nogle nærmarkeder i stedet for på Indien," siger det konservative regionsmedlem Poul Müller til Berlingske Tidende.

I stedet gav Region Midtjylland ordren til to indiske brødre fra Næstved, der ikke tidligere havde prøvet at rekruttere personale til Danmark.

Efterfølgende har Berlingske Tidende kontaktet seks rekrutteringsfirmaer, der alle ville have kunnet levere højtuddannede læger fra Holland og Polen til en lavere pris.

"Jeg er rystet. Jeg må selvfølgelig gå ud fra, at regionen har været i reelle forhandlinger med de seks firmaer, der er blevet oplyst. Ellers er det da helt galt. Det kan man jo ikke leve med i et demokratisk samfund," siger Poul Müller.

-Newspaq

faktaboks