Over 5.000 fartsyndere taget ved skoler

26. aug 2008
Rigspolitiets færdelsafdeling har netop opgjort resultatet efter den årlige kontrol ved landets skoler. Folk trykker stadig for hårdt på speederen, og mange undlader at spænde sig selv og børnene fast.

Over 5.000 mennesker er blevet taget for at at køre for hurtigt ved landets skoler i forbindelse med politiets årlige fartkontrol.

Det viser den opgørelse Rigspolitiets Færdelsafdeling kom med  tirsdag.

Ud af de over 5000 fartovertrædelser, kørte 51 bilister så stærkt, at det koster en betinget frakendelse af kørekortet - det betyder, at fartsynderne skal op til en ny køreprøve for igen at kunne sætte sig bag rattet.

Vicepolitikommisær for Rigspolitiets Færdelsafdeling Per Lundbæk Nielsen fortæller om to grelle eksempler: En ved en skole på Fyn, hvor en motorcyklist kørte 164 km/timer, hvor fartgrænsen lå på 60 km/timen og en personbil i Vestjylland, der kørte 84 km/timen, hvor man kun måtte køre 50 km/timen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

1-årig dreng uden sele

Politiet har derudover stoppet 1214 vokse, for ikke at have sele på og fundet 233 børn, der ikke var spændt fast. Sidstnævnte koster, udover en klækkelig bøde, et klip i kørekortet.

Ved en skole i det storkøbenhavnske område havde en bilist så travlt med at komme rundt om et hjørne, at baghjulet ramte kantstenen. Politipatruljen på stedet bemærkede, at føreren ikke benyttede sikkerhedssele. Samtidig bemærkede patruljen, at et eller andet fløj rundt på bagsædet i bilen, da den hoppede over kantstenen. Det viste sig at være førerens cirka 1-årige søn, der ikke var spændt fast og som blev kastet rundt og landede på gulvet mellem sæderne, hvor han sad med sin fod viklet ind i selen. Sagen udløste en bøde og et klip i kørekortet.

- Man kan kun undre sig over, at forældre ikke spænder deres børn fast, når de starter bilen, siger Per Lundbæk Nielsen.

7 personer blev stoppet for spirituskørsel, her i blandt en mand, der ikke havde haft kørekort siden 1983.

Antallet af fartsovertrædelser ved skoler ligger lidt under sidste år, hvor omkring 7000 blev taget for at træde for hårdt på speederen.

 

 

faktaboks