Otto Hansen ønsker et mere lempeligt affaldssorterings-system. I protest nægter han at vaske sine glas, inden han smider dem ud. Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Ottos opgør med skraldemænd: Nægter at vaske syltetøjsglas

24. jul 2019
Skraldemændene vil ikke tage Otto Hansens glas med, hvis de ikke er vasket. Men det vil Otto Hansen ikke. Hos Dansk Affald erkender de da også, at glasene bliver brændt ved høje temperaturer, og at alle madrester går op i røg.

I Assens tager skraldemændene ikke Otto Hansens syltetøjs- og Nutellaglas med, hvis ikke de er vasket rene. Men det nægter den 70-årige Otto.

- Jeg vil gerne have, at vores system indser, at hvis vi skal have mennesker til at sortere, skal det være på lempelige krav og uden gener for dem, der skal gøre det, forklarer han til Fyens.dk og henviser til, at man i Københavns Kommune ikke kræver, at glassene bliver vasket rene.

- Når de kan håndtere beskidt emballage i København, mens vi ikke kan, så er der altså noget galt med vores system hernede, siger han.

Hos Dansk Affald, der har ansvaret for affaldsorteringen i Assens Kommune, erkender direktør Bjørn Stender, at glassene bliver brændt ved så høje temperaturer, at selv de små madrester bliver svitset væk. Han forklarer, at grunden til at glassene skal vaskes er af hensyn til medarbejderne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi kan bare ikke få folk til at tage det her arbejde, hvis det er så ulækkert. I forvejen kan vi ikke få danskere til at tage det her job. Det er rumænere, vi har ansat til at sortere, siger han til TV 2.

Men Otto Hansen køber ikke de argumenter. Han fortsætter sin kamp mod et mere lempeligt affaldssystem.

- Mig får de ikke omvendt.