DF's EU-ordfører er overbevist om, at brexit bliver en succes, og at Danmark vil følge i briternes fodspor inden 2030. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

DF-profil vækker opsigt: - Vi melder os ud af EU inden 2030

12. jan 2020, 18:11
Mens en del danskere får koldsved ved tanken om briternes afgang fra EU, er Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, ikke bleg for at forudsige et kommende dansk EU-exit inden 2030.

Det kaos, som har præget Storbritanniens skilsmisse fra Den Europæiske Union, har skræmt mange danskere. Men hvis man skal tro på Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, vil Danmark følge trop inden for de næste ti år, skriver bt.dk

LÆS OGSÅ: Efter strafaktion - Venstre ramt af kaos og splittelse

- Jeg er sikker på, at Danmark er meldt ud af EU i 2030. Jeg tror, brexit bliver en stor succes, og at mange befolkninger rundtomkring på kontinentet vil se misundeligt på, hvordan briterne har vristet sig løs – at de har taget magten tilbage på grænsekontrol, udlændinge, socialpolitik osv., og det ikke har ramt dem økonomisk, siger han til B.T. og tilføjer:

- Og så tror jeg, at flere lande vil stille krav om folkeafstemninger og melde sig ud. 

Morten Messerschmidt mener, at rigtig mange i EU-hovedstaden Bruxelles frygter, at brexit i sidste omgang vil blive en succes for Storbritannien, der i 1973 blev medlem af EU sammen med Irland og Danmark. Han forudser også, at 'piben vil få en anden lyd', når briterne forlader EU ved udgangen af denne måned. 

DF'eren fastslår dog ved samme lejlighed, at han ikke har meget tiltro til, at statsminister Mette Frederiksen (S) eller Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har tænkt sig at udskrive en folkeafstemning om medlemskabet af Den Europæiske Union.   

LÆS OGSÅ: Lokomotivfører fyret - Påkørte dement mand