- Det er en meget alvorlig sag, som har chokeret mig meget, siger transportminister Benny Engelbrecht (S). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rapport chokerer minister: Som at læse en gyser

17. maj 2020, 17:45
Transportministeren er chokeret over oplysninger, der nu kommer frem i en rapport fra den taskforce, der har undersøgt forløbet omkring en omdiskuteret læge ansat i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

En 200 sider lang rapport har chokeret transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det fortæller han til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Forfatter: Coronakrisen har udstillet en del chefers overflødighed

Rapporten er en kulmination på en sag, som selv samme avis afslørede sidste år. Her kom det frem, at en læge ansat i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen var under mistanke for embedsmisbrug. Hun blev efterfølgende bortvist og politianmeldt. I sin funktion hos styrelsen skulle hun føre tilsyn med de læger, der skal godkende piloter, før de må flyve. Samtidig havde hun sin egen flyvelægeklinik, hvor der blev brugt læger uden den uddannelse, der er et krav i forbindelse med sundhedsundersøgelser af piloter. Derudover var der indikationer på, at klinikken brugte lægestempler på uretmæssig vis, lød det efterfølgende i en pressemeddelelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA) nedsatte en taskforce, der nu er blevet færdige med den undersøgelse, som får den nuværende minister til at spærre øjnene op.

- Det er en meget alvorlig sag, som har chokeret mig meget. De elementer, som taskforcen nu har fundet frem, viser, at der er tale om langt mere vidtgående problematikker end det, vi i første omgang troede. Den her rapport er nærmest som at læse en Raymond Chandler-gyser. Det er en pageturner, hvor der sker noget nyt hele tiden, siger Benny Engelbrecht til Berlingske. Han vil over for avisen heller ikke afvise, at der kan være flere fyringer på vej.

Ifølge Berlingske er rapporten en lang kritik af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og dens rolle i forbindelse med afsløringerne.

En advokatundersøgelse skal nu blandt andet afdække, om der er givet urigtige oplysninger til Folketinget. Politianmeldelsen af lægen verserer  stadigvæk ved Københavns Politi.