Operahuset siger nej til Dronningen

15. apr 2010
De kan ikke levere mad til fødselsdag. Det hænger ikke sammen økonomisk, siger restauratør.

Der er finkultur og en let buffet på menuen, når Dronning Margrethe i aften fejrer sin 70-års fødselsdag på Det Kongelige Teater.

Men det er ikke alle, der har takket ja til at tage del i festen.

Når Mærsk Mc-Kinney Møller og de andre celebre gæster skal spise aftenens lette anretning i pausen mellem ’Elverhøj’ og ’Carmen’, bliver det ikke med mad fra skibsrederens eget Operahus.

Restauratøren har nemlig afvist Kongehusets ”tilbud” om en aften som Hofleverandør. For prisen på arrangementet kunne de to parter ikke blive enige om.

”Det er bestemt ikke af uvilje, men vi kunne simpelthen ikke få det til at hænge sammen økonomisk,” siger Kristian Vøttrup, der forpagter Operahusets Restaurant.

”Med vores priser og setup var det ikke realistisk, at vi kunne levere mad og personale til det budget, som Kongehuset forelagde,” siger han.

Flere gange tidligere har Vøttrup-familien leveret mad til Kongehuset uden, at der var problemer med at få økonomien til at hænge sammen, fastslår Kristian Vøttrup, der også driver Divan 2 i Tivoli.

Men at Kongehuset er vant til at få tingene til en rigtig god pris og i flere tilfælde helt gratis er alment kendt.

Ekstra Bladet kunne søndag afsløre, at Kongehuset bl.a. kører gratis over Øresund og Storebælt. Og at de rejser på fribillet med DSB.

Blomster til en rigtig god pris

Når det gælder blomster ved Dronning Margrethe også, hvad hun vil have i fødselsdagsgave.

Det kan engrovirksomheden Jens Holst skrive under på. Det er dem, der har leveret blomster til en række arrangementer i forbindelse med Dronningens fødselsdag.

”Vi er meget stolte over at levere til Kongehuset. Og de har fået blomsterne til en rigtig god pris,” siger administrerende direktør Karin Holst, der ikke vil udtale sig om det konkrete beløb.

Så er spørgsmålet bare, hvad der er i glassene i aften på Det Kongelige Teater?

Prinsgemalens vin, naturligvis.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her