Ombudsmanden vil ikke genoptage undersøgelse

18. sep 2008
Selvom advokat Hans Boserup vil droppe dele af sin retssag, vil ombudsmand Hans GammeltoftHansen næppe genoptage sin undersøgelse.

Ombudsmanden mener ikke, at hans undersøgelse af Udlændingeservices vejledningspligt og integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs rolle i sagen kan genoptages, med mindre flygtningeadvokat Hans Boserup dropper hele sit sagsanlæg.

"Hvis sagen helt blev hævet, og der ikke længere var nogen undersøgelse ved domstolen, så ville det være meget naturligt, at jeg fortsatte min undersøgelse i fuldt omfang. Men det, at den bliver skåret til eller begrænset, det tror jeg altså ikke giver mig mulighed for at gå videre," siger Hans Gammeltoft-Hansen til TV 2.

I går kom det frem, at ombudsmanden ville droppe sin undersøgelse, da Hans Boserup havde stævnet Udlændingeservice.

Senere på dagen sagde Boserup, at han ville droppe dele af sit sagsanlæg, så ombudsmanden kunne fortsætte sin undersøgelse, der ventes færdig 1. oktober.

Det er dog langt fra sikkert, at advokat Hans Boserup når at føre retssagen for sin klient til ende, da Advokatrådet har rejst en sag mod ham med krav om, at han skal have sin bestalling frataget, oplyser Radioavisen.

Hans Boserup har siden 2007 været under skærpet tilsyn, og Advokatrådet har siden 1998 tildelt ham 11 sanktioner for at tilsidesætte god advokatskik.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her