Om SFexit: Så er der voksenramasjang

30. jan 2014, 11:00
Pinligt og latterligt, liberalt og grimt, voksenramasjang på News. Der er gang i spydige, sjove og rasende kommentarer i forbindelse med SFs og Vilhelmsens exit.

“Noget af det mest pinlige og latterlige jeg har været med til," sagde Ole Sohn tidligere i dag om SF's exit fra regeringen.

SF-veteranen langer dermed voldsomt ud ud efter Annette Vilhelmsen, der er er færdig som partiformand, ligesom SF altså er færdigt som regeringsparti.

Det højspændte drama, der udspiller sig på Christiansborg lige nu, sætter i det hele taget gang i  bygevis af kommentarer på Twitter. Nogle synes, at en regering med udelukkende S og R er skræmmende udsigter.

“Det bliver liberalt og grimt nu,” skriver Dea Friis. Og manwithredhat spekulerer også i, hvordan venstrefløjen nu er tæt på udraderet:

"Fed magt strategi SR regeringen har lagt. Smadret al moderat venstrefløj for at samarbejde laaaangt over midten."

Sæt kaffe over - der er regeringsrokade

Andre peger på, at der efterhånden er skabt tradition for meget hyppige regeringsrokader:

“Daisy sæt kaffen over. Ny tradition: Regeringsrokade den sidste fredag i måneden,” skriver Abdel Twit.

Med SF’s nedsmeltning skal seks ledige ministerposter besættes. Partiets udtræden af regeringen sender følgende væk fra de fine taburetter: Sundhedsminister Astrid Krag, socialminister Anette Vilhelmsen, Mijøministeren Ida Auken, skatteminister Jonas Dahl, transportminister Pia Olsen Dyhr og udenrigsminister Holger K. Nielsen.

Og nogle spekulerer i, om partiets sammenbrud vil få flere SF’ere til at flygte mod S.

“Gad vide hvor mange SF'ere fra "børnebanden" der skifter til S i løbet af de næste par uger. Mange knuste ministerdrømme,” skriver Caspar Lange.

Drop det børn, der er voksen-ramasjang

Nogle godter sig over den høje underholdningsværdi i det politiske drama, der udspiller sig i Danmark i dag:

“Børn er syge og vil se Ramasjang. Som om, når der er voksen-ramasjang på News!!” skriver Else Marie Lehman.

Også journalisterne lader til at være fornøjede. I hvert fald tillægger de sig en form for tilbagelænede biograf-manerer, mens de er på arbejde:

“Nu er de sgu' begyndt at spise 'breaking'-slik i News-studiet!!, skriver svmikkelsen.