OLjournalister underlagt censur

30. jul 2008
Journalister fra verden over, der dækker de olympiske lege i Beijing, vil ikke få ucensureret adgang til internettet, lyder det fra de kinesiske myndigheder.

I disse dage er det en spændende tid for sportsjournalister, som i tusindvis strømmer til den kinesiske hovedstad Beijing for at dække de olympiske lege. De skal dog ikke gøre sig nogle forhåbninger om at kunne dække begivenhederne uden at blive underlagt den berygtede kinesiske censur, erkender en talsmand fra den kinesiske regering. Det skriver BBC.

Talsmanden fortalte at internetsider, som vedrører den spirituelle bevægelse Falun Gong, vil blive blokeret, mens en anden fortalte, at der også ville blive forment adgang til flere uspecificerede hjemmesider.

Amnesty International blokeret

Flere journalister har allerede klaget over censuren. Det er især hjemmesider, som omhandler menneskerettigheder, som journalisterne oplever problemer med. Også hjemmesider, der omhandler Tibet, er blokeret.

Desuden lyder der rapporter om, at OL-journalisterne pludselig ikke havde adgang til Amnesty International's hjemmeside tirsdag - sjovt nok samtidig med at menneskerettighedsorganisationen udgav en kritisk rapport om menneskerettigheder i Kina.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
faktaboks