Et stillads blev mandag formiddag væltet i forbindelse med en faglig aktion på Nørrebro i København. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ole Birk med vilde anklager mod stilladsformand: - Sådan nogen som dig burde komme i fængsel

6. dec 2019
Ole Birk Olesen undskylder efter voldsomt udfald mod formanden i Stilladsarbejdernes Landsklub, Thomas Strømsholt, i "Debatten" på DR2.

Torsdag aften var Liberal Alliances Ole Birk Olesen (LA) gæst i "Debatten" på DR2, hvor mandagens optøjer ved en byggeplads på Nørrebro i København skulle debatteres.

LÆS OGSÅ: Løkke sælger villa: Elendigt tag og ulovlig el

Overfor for den tidligere minister i VLAK-regeringen stod formand i Stilladsarbejdernes Landsklub, Thomas Strømsholt.

Og mens at optøjerne med et væltet stillads og biler, der blev væltet om på siden, blev diskuteret, stak debatten helt af, da Ole Birk Olesen mente, at Thomas Strømsholt havde en hovedrolle i optøjerne, som ifølge Ole Birk Olesen var nøje planlagt:

- Jeg synes, at vi skal sætte nogle penge af til mere politi, så sådan nogen som ham kan komme i fængsel.

Den forhenværende transportminister sagde videre:

- Han (Strømsholt, red.) er leder af en gruppe, som går rundt og udøver hærværk og skræmmer konkurrenter væk fra at yde et arbejde for folk, der gerne vil bestille dem. Selvfølgelig burde han være i fængsel. Han er jo sådan en mafialeder.

Thomas Strømsholt afviste anklagerne og forklarede, at han var på kursus på dagen, et kursus der var planlagt en måned i forvejen.

Den forklaring accepterede Ole Birk Olesen ikke.

- Ja. Eller også sørgede du for at have et alibi. Du vidste, at der ville ske en masse, og så skulle du ikke være der.

LÆS OGSÅ: Advarer om DF-kollaps: "Monumental katastrofe truer"

Ole Birk: Undskyld, men ...

Ole Birk Olesen har efterfølgende undskyldt, at han mente, at Thomas Strømsholt burde sidde i fængsel.

"Det var over stregen, for jeg kan ikke dokumentere, at han er involveret i de ulovligheder, som hans medlemmer begår", skriver Ole Birk Olesen på Facebook og tilføjer, at han ærgrer sig over, at han sagde det.

"For det fjerner fokus fra det væsentlige: At stilladsarbejdere i årtier har stået for hærværk, nedrivning af stilladser og udemokratiske metoder i deres kamp for at tilrane sig selv mere magt."

Han skriver desuden, at det er hans "klare holdning, at politi og anklagemyndighed skal skride langt hårdere ind overfor 3F-medlemmers bøllemetoder og systematisk hærværk".

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe berørt af DR-serie: Hun fik tårer i øjnene

Når man debatterer med mennesker, man er grundlæggende uenig med, kan bølgerne af og til gå højt. Det gjorde de i aften...

Slået op af Ole Birk OlesenTorsdag den 5. december 2019