OK-forhandlinger i transportsektoren tæt på klimaks

20200115-091421-A-1920x1183we
- Det bliver hårde forhandlinger. Sådan er det altid, og det er er der ikke noget nyt i. Det tager tid at overbevise arbejdsgiverne om, hvad der er rigtigt, siger formand for 3F Transport Jan Villadsen.(arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
20. feb. 2020 11.03
Dansk Industri og 3F Transport har indkaldt forhandlingsudvalg til slutforhandlinger i dag for at forsøge at opnå gennembrudsforlig.

Nu går det for alvor løs med nye overenskomstforhandlingerne i Industriens Hus i København.

Efter intensive forhandlinger mellem DI og 3F Transport har parterne indkaldt deres forhandlingsudvalg i dag torsdag kl.14.30 for at forsøge at opnå gennembrudsforlig på Fællesoverenskomsten, der dækker lagerarbejdere, chauffører og havnearbejdere.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det bliver hårde forhandlinger. Sådan er det altid, og det er er der ikke noget nyt i. Det tager tid at overbevise arbejdsgiverne om, hvad der er rigtigt. Vores opgave er at kæmpe for de ting som vores medlemmer har bedt os om at fokusere på, siger formand for 3F Transport Jan Villadsen.

LÆS OGSÅ: Flere sager om social dumping end nogensinde før

Jan Villadsen pointerer, at hovedfokus ligger på ordentlige, anstændige og værdige arbejdsforhold.

- Som betyder, at man ikke bare starter arbejdslivet som rask, men også kan forlade det og gå sund og rask på pension, siger Jan Villadsen, der fører an i forhandlingerne sammen med forhandlingssekretær og næstformand Flemming Overgaard og forhandlingssekretær Karsten Kristensen fra 3F Transport.

Fra Dansk Industris side står adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og viceadm. direktør Kim Graugaard i spidsen for forhandlingerne. Dansk Industri har ingen kommentarer til forhandlingerne på nuværende tidspunkt.

Aftalerne mellem DI og 3F Transport sætter rammerne for 40.000 medarbejdere på godt 900 virksomheder på transportområdet, der er medlem af DI, og forhandlingerne foregår i Industriens Hus – uden bagkant.