Offer for gaseksplosion lagt i kunstigt koma

20. aug 2008
Den håndværker, der kom sværest til skade ved gaseksplosionen i DRbyen tirsdag, ligger fortsat på intensivafdelingen på Rigshospitalet. Hans tilstand er dog stabil, melder politiet.

De tre danske håndværkere, der kom til skade ved en gaseksplosion i DR-byen i går, er fortsat indlagt på hospitalet. En er lagt i kunstigt koma, men hans tilstand er stabil.

Det oplyser Kjeld Moberg, vagthavende ved Station Amager, Københavns Politi.

- Jeg talte med overlægen på Rigshospitalet her til morgen, og meldingen er, at hans tilstand er stabil. Han er dog lagt i kunstigt koma, fordi han kan have indåndet antændt luft ved eksplosionen. Så han skal ligge i koma, indtil hævelserne forsvinder, fortæller Kjeld Moberg.

De to andre håndværkere er også fortsat indlagt på Rigshospitalet, hvor de behandles for brandsår. De er begge uden for livsfare. Hvor svære deres brandskader er, har Kjeld Moberg ingen oplysninger om.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Lampe måske årsag til eksplosion

Eksplosionen skete tirsdag eftermiddag. Ifølge de forklaringer, som politiet har fået, var de tre mænd igang med at fuge i en ventilationskanal af beton i DR's nye koncerthus. Kjeld Moberg forklarer, at håndværkerne angiveligt brugte et materiale, der hedder PU-skum, som kommer ud af en fugepistol ved hjælp af en gaspatron.

 - Da de har gået og fuget hele dagen, har der formentlig været en ophobning af drivgasser i ventilationskanalen, siger han.

At det endte med en eksplosion kan ifølge Kjeld Moberg skyldes, at en af håndværkerne flyttede en halogenlampe.

- Måske var det en gnist far den lampe, der antændte gasserne og derved gav håndværkerne de brandskader, som de har fået. Det er i hvert fald de forklaringer, vi har fået indtil nu, siger han og understreger, at den undersøgelse, der endegyldigt skal fastslå årsagen til eksplosionen, ikke er færdig endnu.

faktaboks