Øv, nu igen! Svindelmistænkt formand ærgrer K

26. maj 2011
Per Hatting stod selv i forreste række med kritik af Lene Espersen. Nu får han grovfilen af sine egne

"Uanset om man synes, det er urimeligt, er der ophobet sager, som hun har håndteret ringe. Derfor ser det voldsomt svært ud nu, og vi ligger desværre, som vi selv har redt. Nu handler det om at begrænse skaderne."

Sådan lød dommen fra partifællen Per Hatting over den daværende konservative partileder Lene Espersen i Politiken den 23. december 2010.

Nu er formanden fra Glostrupkredsen selv endt under mistanke for omfattende svindel med AMU-millioner i virksomheden 2HR.


"Det pynter ikke"

Sagen vækker ærgrelse i det i forvejen skandalebesværede Konservative Folkeparti.

"Det pynter ikke. I øjeblikket har vi slet ikke brug for den slags opmærksomhed, om det så er begrundet eller ej," lyder det fra konservative regionrådsmedlem i hovedstaden Nina Berrig.

Hun er selv valgt Glostrupkredsen, men kan ikke huske, at hun har mødt lokalformanden Per Hatting.

"Det er synd for personen, men det er så sandelig også synd for partiet, så lad os da håbe, at der ikke er mere kød på den luns," siger hun.

Regionsrådskollegaen Karsten Skawbo-Jensen er også valgt i Glostrup, hvor han også stiller op til Folketinget, så snart Løkke trykker på knappen.

"Regler og love skal holdes, men jeg tror også, at vælgerne hylder princippet om, at man er uskyldig, indtil man er dømt," siger han med henvisning til den versende underøgelse af Per Hattings virksomhed i Undervisningsministeriet.


Uhørt misbrug

I spidsen for Folketingets Undervisningsudvalg sidder partifællen Charlotte Dyremose.

"Det er aldeles uhørt, at der forekommer misbrug af AMU-midler i det omfang, som den senere tids eksempler har afdækket," siger hun og fortsætter:

"Alle sager skal undersøges til bunds, lige som vi lovgivningsmæssigt bliver nødt til at sikre en bedre kontrol. Det er brandhamrende ærgerligt, for det betyder, at man kommer til at lave mere rigide regler."

Charlotte Dyremose er valgt i København Omegns Storkreds, som Glostruokredsen er en del af. Men hun kender ikke den svindelmistænkte lokalformand.

"Jeg har den holdning, jeg har, uanset hvem det gælder. Men jeg har ingen kommentarer til konkrete personsager," siger hun.