Øv! Axel i kløerne på falsk advokat

29. nov 2013, 11:30
I månedsvis blev Axel holdt for nar af den mand, han troede var advokat og kunne hjælpe den sygdomsramte mand til et bedre liv.

Selvom Axels sygdom i ryggen har klemt nerverne i hans nakkehvirvler sammen i årevis, har den tidligere salgschef allerede fået to afslag på et fleksjob.

I august i år er sygedagpengene brugt op. Axel skal sættes på kontanthjælp af Middelfart Kommune som indkalder ham til et møde, hvor han formelt skal overdrages til sit nye social system for de uforsikrede arbejdsløse.

Axel vil benytte lejligheden til at endnu engang at appellere til kommunen om at få et fleksjob, og ved Axels side sidder hans nye advokat, Paul Tørnes.

Men advokaten, der skulle tale Axels sag er tavs under hele mødet.

"Paul Tørnes skulle tale min sag som min repræsentant under mødet. Men han vender på en tallerken og siger, at nu er han bare med som støtteperson," siger Axel Arndal Ibsen.

Får angst af linoleumsgulve

Gennem sine to år som klient i Middelfart Kommunes sociale system har Axel udviklet posttraumatisk stress-syndrom (PTSD). Munden snører sig sammen, og brystkassen klapper i som en tung dør, hver gang han sætter sine ben på kommunens linoleumsgulv. Derfor er han afhængig af Paul Tørnes under mødet. Men advokaten er fuldstændig passiv under mødet.

Den skriftlige appel om fleksjob som sagsbehandleren sidder og ruger over til mødet, har Axel selv stykket sammen efter bedste evne, selv om han flere gange har bedt Paul Tørnes om hjælp.

"Overladt til mig selv går jeg helt i baglås på grund af angst. Derfor ender det med, at jeg bliver tromlet over af kommunen," siger Axel Arndal Ibsen.

Falsk advokat kom, da det så sortest ud

Fordi Axels samlever har en indkomst, vil et liv på kontanthjælp ifølge Axel betyde et liv, hvor familien må splitte op. Axels samlever tjener for meget til at han kan få kontanthjælp, men ikke nok til at betale familiens regninger.

"Da jeg fik mit andet afslag på at komme i fleksjob var jeg psykisk nede. Jeg kunne ikke se lys forude. Det var der, jeg blev introduceret for Paul Tørnes," siger Axel Arndal Ibsen.

Axel havde taget kontakt til det frivillige netværk I Klemme i det Kommunale System. Her kan borgere, der er endt som kastebolde i det kommunale system, udveksle erfaringer med hinanden og hente støtte.

Gennem netværket får Axel kontakt med advokat Paul Tørnes. Ifølge Axel lover Paul Tørnes at føre hans sag over for Middelfart Kommune, og oven i købet at gøre det gratis.

"Paul Tørnes sagde, jeg bare skulle tage det roligt, for han havde nemlig vundet ni sager, hvor Middelfart Kommune havde været involveret," siger Axel Arndal Ibsen.

Tilbuddet fra Paul Tørnes får Axel til at håbe på, at han fremover kan holde sig selv, sin samlever og sit barn under samme tag. Men mødet hos Middelfart Kommune resulterer i ingenting. Og nu er Paul Tørnes afsløret som falsk advokat.

Øv! Jeg overhørte min indre alarmklokke

"Det ser sort ud, jeg satsede på Paul Tørnes og nu sidder jeg i saksen," siger Axel.

Afsløringen af Paul Tørnes var et chok for Axel. Men faktisk havde han sine bange anelser fra starten.

"Jeg mener selv, jeg er menneske-kender, og normalt mener jeg at kunne opfatte, når nogen udgiver sig for noget de ikke er. Og der var tidlige tegn på, at Paul opførte sig uprofessionelt. Men når man står i en desperat situation, griber man efter halmstrå," siger Axel.

Udviklingen i Axels sag

Siden Avisen.dk talte med Axel Arndal Ibsen har Middelfart Kommune ændret mening. Kommunen har givet Axel et år til at blive rask, oven i det år, kommunen hidtil har arbejdsprøvet ham. For Axel betyder det, at den indkomst, der ville forsvinde, hvis han kom på kontanthjælp, er sikret et år endnu.

Ved du noget?

 

Har du oplysninger om Paul Tørnes, eller erfaring med hans virke som advokat?

 

Så kontakt avisen.dk på mail: [email protected]