Harboes Bryggeris direktør, Bernd Griese, er havnet i hård modvind, fordi han har lånt penge til en café. (Arkivfoto) Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix

Ølkonge i strid modvind: Gav millionlån til Café

12. feb 2020, 21:40
Det børsnoterede Harboes Bryggeri med topchefen Bernd Griese i spidsen har lånt 1,7 millioner kroner til en lokal café. Ejeren har relation til hans familie.

Direktøren hos Harboes Bryggeri Bernd Griese er kommet i hård modvind, efter Ekstra Bladet har løftet sløret for, at bryggeriet har givet et lån på 1,7 millioner kroner til ejerne af en café i byen Kobæk. Caféen er beliggende omtrent 400 meter fra topchefens eget luksussommerhus. Samtidig har ejeren af caféen relation til hans familie, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Kina protesterede over DF-profil

Det er ikke første gang, at Bernd Griese bliver kritiseret for at blande sine egne interessser sammen med virksomhedens. For nyligt kom det nemlig frem, at han også har brugt bryggeriets penge på opløb af ejendomme i sine egne selskaber. 

Michael Voss, som repræsenterer Fundamental Invest, der har aktier i bryggeriet, er vred over fremgangsmåden. 

- Det er naturligvis Harboes aktionærer fuldstændig uvedkommende, at Bernd Griese ønsker at hjælpe en lokal caféejer, skriver aktionæren i en mail til Ekstra Bladet.

Tidligere har han også givet udtryk for, at Bernd Griese set fra hans perspektiv ikke er egnet til at bestride en ledende post i et børsnoteret selskab, fordi han mangler "sund dømmekraft". 

Sagens hovedperson Bernd Griese har dog ikke ønsket at medvirke i et interview. Men koncerndirektør Ruth Schade skriver til gengæld i en mail til Ekstra Bladet, at lånet er sket på markedsvilkår. 

LÆS OGSÅ: Eks-Novo-chef om topløn - Forargelse bunder i misundelse