20 administrative medarbejdere har i en uge været på arbejde i Næstved Kommunes institutioner (arkivfoto). Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Økonom sat til at passe børn: "Selvfølgelig vil jeg hjælpe."

11. maj 2020, 21:45
For at hjælpe pædagogerne under coronakrisen har Næstved Kommune sendt 20 administrative medarbejder på arbejde i institutioner.

I Næstved Kommune har 20 administrative medarbejdere skiftet deres arbejdsdag ved skrivebordet ud med en legeplads. 

LÆS OGSÅ: DSB i kovending: Nu må ansatte bære mundbind

De har nemlig hjulpet til i kommunernes daginstitutioner. Det skriver Sjællandske Nyheder.

En af dem er Lotte Riberholt Fredberg, der til dagligt arbejder som økonom i kommunens Center for Politik og Udvikling.

I en uge har hun været medhjælper i institutionen Børnehuset Ved Grøften, hvor hun har hjulpet til med at passe institutionens 40 vuggestuebørn og 52 børnehavebørn.

En opgave som personalet har været glade for at få hjælp til, da der grundet coronakrisen har været mange retningslinjer, der skulle overholdes for at minimere risikoen for smitte. De skal blandt andet vaske hænder på børnene mange gange om dagen, ligesom børnene er delt op i små grupper på fem.

Lotte Riberholt Fredberg er glad for den erfaring, hun har fået i institutionen:

- Selvfølgelig vil jeg hjælpe. Jeg gør det for at være med til at udvikle kerneopgaven. Jeg får et blik på, hvordan det foregår i praksis, og jeg får bragt virkeligheden nærmere mit skrivebord, forklarer Lotte Riberholdt Fredberg, der har været ansat i Næstved Kommune siden 2011, til Sjællandske Nyheder.

LÆS OGSÅ: Politisk flertal for lønkompensation: Flere unge skal sikres praktikplads

Arbejdet i institution sluttede dog mandag, hvor hun mødte op på sit sædvanlige arbejde. Hun fortæller til det sjællandske nyhedsmedie, at hun gerne kommer tilbage og hjælper i institutionen, når hun er kommet til bunds med sine sædvandlige arbejdsopgaver.