Økonom: Ingen hjælp til flekslånere

9. okt 2008
Det er umuligt at sige, hvornår Nationalbanken vil sætte renten ned og dermed hjælpe danske boligejere både med prioritetslån og flekslån.

 

Det siger cheføkonom i BRFkredit, Ulrikke Ekelund, til Newspaq.

Centralbankerne i den vestlige verden satte onsdag renten ned med et halvt procentpoint, men det fik ikke Nationalbanken til at følge efter. Heller ikke selvom banken dagen forinden havde hævet den danske rente, så rentespændet i forhold til Europa nu er på hele 1,25 procentpoint.

"Som markederne er nu, er det umuligt at sige, hvornår Nationalbanken vil sætte renten ned, og om den gør det helt eller delvist, men jeg tror ikke, at der går måneder," siger cheføkonom i BRFKredit, Ulrikke Ekelund.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hun understreger, at beslutningen vil afhænge af en konkret vurdering af, hvordan ser det ud med kronekursen i forhold til euro.

"Nationalbanken vil hele tiden holde øje med, hvilket pres der er på kronen, og det er det, der kommer til at afgøre, hvad de gør med renten, " siger hun.

Derfor er det også umuligt at sige, om boligejere med rentetilpasningslån når at få gavn af en rentenedsættelse fra Nationalbankens side inden refinansieringen i december.

Af samme grund anbefaler BRF-Kredit også boligejere med F1-lån at låse renten fast på forhånd.

"Vi siger til kunderne: Der er så meget uro i markedet, er det en forsikring, som man bør overveje at tegne. Det koster penge, og man kan først se i bakspejlet, om det var en god ide, men pointen er, at vi ved ikke, hvordan refinansieringen kommer til at forløbe i december," siger hun.

De godt 200.000 boligejere med etårige lån, der skal refinansieres til december, kan låse renten fast nu mod en merrente på omkring 0,3-0,4 procentpoint.

/Newspaq/

faktaboks