USA 2012: Obama til fagforening: Send flere penge

4. jul 2011
Vi vil genoprette Amerika, med Guds hjælp, udbrød Biden som han forlod scenen til jubel fra Teamsters Unions delegerede.

Barack Obama og Joe Biden ved, at fagforeningerne hjalp dem med at vinde valget i 2008. Nu går de efter en reprise i 2012.

Vicepræsident Joe Biden har netop været i Las Vegas som taler ved Teamsters Unions årsmøde, og budskabet til tusinder af delegerede var klart:

Send penge, hvis vi skal vinde.

Joe Biden, bramfri som altid, hentydede til fagforeningens logo med hovederne af stærke trækheste.

”De andre skulle have et logo i den anden ende (af hesten),” sagde han.

Valgtale

Den amerikanske valgkamp er godt i gang, og alle kandidater samler penge ind til det lange træk imod valgdagen i november 2012. Således også Obama-Biden.

”Hvis I stemmer på republikanerne, er i selv ude om det,” advarede vicepræsidenten i sin såkaldte ikke-politiske tale.

Joe Biden advarede fagforeningsmedlemmerne om, at republikanerne har igangsat den største bredside imod organiserede arbejdere siden 1920'erne.

Modstanderne vil koncentrere magten på få hænder, men demokraterne vil give alle en chance, hed det.

[pagebreak]Nevada

Selv om de delegerede kommer fra hele USA er der fokus på værtsstaten Nevada, hvor et flertal er utilfredse med Barack Obamas håndtering af nationens problemer.

Accepten af præsidenten er faldende. Kampen for statens stemmer vil blive hård i 2012.

Den førende modstander i Nevada er den republikanske kandidat Mitt Romney indtil videre. Obama-Biden ved udmærket, at de langt fra er sikre vindere i Nevada og for den sags skyld i hele landet.

En forbundsfælle som fagforeningen Teamsters Union vil værre guld værd.

”Vi kan simpelt hen ikke risikere at tabe krigen. Mellemklassen har ikke råd. Landet har ikke råd. Vi har arbejdet som små djævle for at vedtage lovgivning, der beskytter jer,” sagde vicepræsidenten til de delegerede.

Emner

”Det her handler om jobs, som kan betale for en familie,” sagde Joe Biden og mindede de tusinder af delegerede om, at Obama-regeringen har bekæmpet forsøg på at smadre fagforeninger i virksomheder, fastholdt minimumsløn og arbejdet for ”køb-amerikansk” lovgivning i forbindelse med genopretningen af landets økonomi.

”Vi har sikret 3,5 millioner jobs,” sagde han til stor jubel fra forsamlingen.

”Redningen af bilfabrikkerne fra konkurs har sikret en million jobs.”

2Modstanderne, republikanerne, støtter de rige. I 2010 tjente landets 25 førende managers af investeringsfonde tilsammen 120 milliarder koner i løn og betalte 15 procent i skat. Mellemklassen, jer, betalte 26 procent."

”Det koster Finansministeriet 110 milliarder, at de rige betaler 10 procent mindre i skat end mellemklassen”, sagde vicepræsident Biden.

”Vi vil genoprette Amerika, med Guds hjælp”, udbrød Biden, som forlod scenen til jubel.

USA 2012

Dan Larsen er Avisen.dk's USA-ekspert. Han har i en årrække været USA-korrespondent for danske medier. I den kommende tid vil han følge USA med særlig vægt på fagbevægelsen og valget i 2012.