Obama overvejer Hillary som udenrigsminister

14. nov 2008
Ifølge en amerikansk tvstation vil den kommende amerikanske præsident Barack Obama have Hillary Clinton som udenrigsminister.

Ifølge den konservative amerikanske tv-station ABC News skulle udpegelsen af Clinton til regeringen være både en tak for støtten i valgkampen, samt et plaster på såret i det demokratiske parti, der siden opgøret mellem Clinton og Obama har været splittet.

Ifølge tv-stationen var Clinton torsdag til en samtale med Obama i Chicago, hvor mulighederne blev talt igennem. Mødet er dog ikke bekræftet af nogle af de to parter, selvom Clintons stab bekræfter, at Clinton besøgte Chicago i et personligt anliggende.

Udpegelsen af Clinton kan indvarsle en mere offensiv amerikansk udenrigspolitik, end Obama selv stod for i valgkampen. I nomineringsstriden mellem de to fremstod Clinton nemlig i langt højere grad end Obama som en høg - og hun var også langt mindre tilbøjelig til at trække de amerikanske tropper i Irak hjem.

Clinton menes dog ikke, at være den eneste politiker, som Obama i øjeblikket har i spil til posten. Også den tidligere demokratiske præsidentkandidat John Kerry, den tidligere republikanske udenrigsminister Colin Powell og en række senatorer har været på tale til posten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

-Newspaq

faktaboks