Til Altinget fortæller den nyvalgte folketingspolitiker Katarina Ammitzbøll, at der gik lang tid, før hun fandt ud af, at hun politisk hørte til hos Konservative.

LÆS OGSÅ: V-profil i chok: Nyfødt søn fik elektrochok og tarm­operation

Hun fortæller også, at hun har taget turen fra SF som studerende, og ved sit første folketingsvalg stemte på Socialdemokratiet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Hun har boet en række år i udlandet og oplevede, da hun kom hjem, at der var sket et skred i Danmark. Det var ikke det samme land, som hun var rejst ud fra, fortæller hun til Altinget.

- Der var sket noget i vores holdninger til hinanden og til vores samfund og vores velfærd. Der var kommet en kræve-kultur frem for en bidrage-kultur, siger hun og tilføjer, at mens Danmark ude i verden tidligere var kendt for demokrati og menneskerettigheder, var danskerne nu blevet mere kendt for at være fjendtlige og afvisende.

- Der var noget at gå ind i, siger 50-årige Katarina Ammitzbøll.

Hun mener danskerne har ondt i psyken, og at de unge har høje forventninger til sig selv.

- For mig handler det ikke om velfærd, når så mange er ensomme, når børn ned til syv år har spiseforstyrrelser, og når unge lider af stress og psykisk pres og har et så stort indtag af alkohol og stoffer, siger Katarina Ammitzbøll til Altinget.