Jan Johansen (i midten) ses her på et billede fra 2014 i samtale med Mette Frederiksen og Venstres Hans Andersen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix (arkiv)

Nyudnævnt S-ordfører bragede gennem by med 115 km/t: "Jeg knalder altså bare til den"

4. jul 2019
Jan Johansen var bange for at komme for sent til en begravelse og trådte derfor hårdt på speederen i sin store bil.

Fortiden indhentede med fuld fart socialdemokraten Jan Johansen, da han onsdag blev udpeget som socialdemokratiets beredskabsordfører, som ifølge Ekstra Bladet også betyder, at han er færdselssikkerhedsordfører.

LÆS OGSÅ: Raser over konkurrence på jobcenter: "Det her er grotesk!"

Ekstra Bladet gravede nemlig en sag fra 2010 frem. Her blev Jan Johansen taget for i Nyborg at køre intet mindre end 115 km/t på en strækning, hvor der måtte køres 50 km/t.

Jan Johansen fortæller til avisen, at han som næstformand for 3F Østfyn var på vej til en af sine ansattes begravelse, da han kørte forkert og gik i panik i bestræbelserne for, at nå frem til kirken i tide.

- Jeg slår speederen i bund, da jeg tror, jeg er ude af Nyborg. Jeg kører i en Mazda med en ret stor motor. Jeg knalder altså bare til den, fordi jeg skal nå det. Jeg var paralyseret af, at jeg skulle til min medarbejders begravelse, fortæller Jan Johansen til Ekstra Bladet.

Forseelsen blev takseret til en bøde på 5.000 kroner og frakendelse af kørekortet i et halvt år.

- Jeg er skideked af det. Og jeg har aldrig gjort det siden. Det var en speciel situation, men det må man ikke. Man må ikke tabe hovedet, siger Jan Johansen.

63-årige Jan Johansen har været medlem af Folketinget siden 2011 og har tidligere arbejdet politisk med trafiksikkerhed. Fra 2011 til 2015 sad han således som næstformand i Færdselssikkerhedskommissionen. Her var han med til, at udarbejde anbefalinger til trafiksikkerheden frem til 2020, noterer Ekstra Bladet.