Nyt ungdomshus: Vi tager afstand fra vold

24. jul 2008
Hernings nye ungdomshus accepterer ikke vold eller politisk forskelsbehandling.

Unge fra det nu nedrevne ungdomhus på Jagtvej i København burde ikke have deltaget i den omfattende vold, som hærgede København efter, at huset blev ryddet.

Det mener Rasmus Nørfeldt, formand for foreningen Kontrast, som står bag et netop åbnet ungdomshus i Herning.

- Personligt tager jeg afstand fra vold. Det er meningsløst at brænde biler af. I huset har vi ikke noget med vold at gøre, og vi vil kæmpe for, at vi ikke skal ud i det samme som i København. Det var forkert at gå og smadre det hele, siger 20-årige Rasmus Nørfeldt, som tilføjer, at nogle af hærværksmagerne ikke havde noget at gøre med Ungdomshuset .

"Brænd din by"

Det nye ungdomshus i Herning holder åbningsfest den kommende torsdag under navnet "Brænd Din By." Ifølge formanden skal navnet dog ikke tages bogstaveligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det var bare det navn, der lige fængede. Det handler nok lidt om at skabe opmærksomhed, fortæller han.

I modsætning til Ungdomshuset i København er der fri adgang for folk med alle politiske overbevisninger fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti.

To konservative mænd blev for nyligt afvist i døren og fysisk skubbet væk fra det nye ungdomshus i Københavns Nordvest-kvarter.

Husreglerne i Herning er omtrent de samme som på Jagtvej: Ingen sexisme, ingen racisme, ingen hårde stoffer eller vold.

På Jagtvej galdt forbuddet mod vold dog kun på selve matriklen.

Rasmus Nørfeldt er netop blevet færdig som student fra HTX og planlægger nu at arbejde for at spare penge sammen til en udlandsrejse. 

faktaboks