Nyt ungdomshus åbnet med reception

19. okt 2008
Det nye ungdomshus på Dortheavej i det københavnske Nordvestkvarter åbnede lørdag middag med en reception. I aften er der fest i bygningen.

Ungdomshuset på Dortheavej er afløseren for det tidligere hus, der som bekendt lå på Jagtvej 69 på Nørrebro. De unge brugere overtog huset i juli og har siden brugt tiden på at male, bygge en scene og en bar, så huset igen kan arrangere koncerter. Folkekøkkenet er dog ikke færdigt endnu. Til gengæld er der indrettet bibliotek og kreativt værksted.

Ved receptionen var mange nysgerrige naboer mødt op for at få et kig indenfor. Blandt dem var de to konservative politikere Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, der ved flere lejligheder forgæves har forsøgt at få lov til at bruge ungdomshuset til arrangementer.

De to politikere blev mødt med vandkastende unge, men ind i huset kom de da. Her forsøgte de at få en dialog i gang med brugerne.

"Vi spurgte, hvordan vi konkret kan gøre brug af huset, så det kommer en bredere kreds til gavn. Vi blev henvist fra den ene til den anden, men selvom vi spurgte 10-15 forskellige brugere og talspersoner, fik vi ikke noget svar," siger Rasmus Jarlov, der er folketingskandidat og suppleant til Borgerrepræsentationen i København.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Sammen med Jakob Næsager vil han gerne arrangere en debataften for unge om demokrati. Men ifølge de to politikere, så virker det ikke til, at huset er åbent for andre, end de brugere, der tidligere brugte "Ungeren" på Jagtvej 69.

-Newspaq

faktaboks