Arne Boelt er borgmester i Hjørring Kommune for Socialdemokratiet. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nyt slogan fra borgmester: Høj skat - lav service!

14. sep 2019
Arne Boelt, der er borgmester i Hjørring Kommune, vækker opsigt med lanceringen af nyt slogan i i forbindelse med Socialdemokratiets kongres.

Høj skal - lav service!

Sådan lyder et nyt slogan, som Hjørrings socialdemokratisk borgmester lancerer i forbindelse med Socialdemokratiets kongres i weekenden, fortæller DR Nordjylland.

Han ønsker at gøre opmærksom på, at der er urimelig stor forskel på, hvor mange penge kommunerne har at drive velfærd for og vil benytte weekendens Socialdemokratiets kongres i Aalborg til at diskutere de store økonomiske udfordringer med sundheds - og ældreminister, Magnus Heunicke.

Nye nøgletal viser for eksempel, at Københavns Kommune bruger 66 procent mere på ældre end Hjørring.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det er det, man skal være klar over som minister. Hvilken vogn er det, man spænder kommuner for, og spænder man dem for den samme vogn? Spørger Arne Boelt.

Arne Ullum, der er stifter af netmediet NB-Økonomi, som skriver om økonomi og politik i den offentlige sektor, mener at Arne Boelt har ret i, at vilkårene er meget forskellige i Hjørring og Københavns Kommuner.

- Det er nogle meget, meget store forskelle. Alt andet lige vil serviceniveauet også være markant forskellige i de to kommuner.
Hjørring Kommune vil søge om at sætte skatten op for at få budgettet til at slå til.