Nyt realityshow: Bliv fyret for åben skærm

23. maj 2013, 09:42
De ansatte skal vælge, hvem af kollegerne der skal fyres. Det er konceptet i nyt amerikansk realityshow.

Amerikanske Fox tager realitygenren til helt nye højder. I et nyt program, der sendes for første gang i dag, skal ansatte i mindre amerikanske virksomheder være med til at fyre hinanden for åben skærm.

I første afsnit af ”Does Someone Have to Go?” følger seerne de ansatte i firmaet Velocity Merchant Services i Chicago. De 16 ansatte bliver hver for sig interviewet om deres kolleger, derefter bliver alle ansatte samlet i et mødelokale, hvor de skal se, hvad de hver især har sagt om hinanden.

De ansatte får også oplyst kollegernes løn, hvorefter de skal stemme om, hvem af kollegerne der mest af alle har fortjent en fyring.

”Det er slet ikke ondt. Det er ikke ligesom en tilfældig fyring. I virkeligheden er det en proces, hvor de [ansatte, red.] kan vise deres værdi for virksomheden,” siger Cris Abrego, der er producer på programmet.

For fire år siden var Fox på vej med et lignende program med titlen ”Someone’s Gotta Go”. Allerede inden programmet var rullet over skærmen, havde det dog fået så meget negativ omtale i pressen, at det blev droppet.

Kilde: HuffingtonPost.com