Den 24. december 2016 blev liget af Emilie Meng fundet i en sø ved Borup på Midtsjælland. Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Nyt i sagen om Emilie Meng: "Det er groft"

16. jan 2020, 13:55
Flere unge mennesker fra boligområdet Motalavej i Korsør er blevet afhørt i forbindelse med drabet på Emilie Meng. Under politiets afhøringer er de unge mænd blevet pålagt at aflægge dna-prøver, lyder det fra advokat.

En lang række beboere fra boligområdet Motalavej i Korsør er blevet indkaldt af politiet i forbindelse med Emilie Meng-sagen.

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom over OK-forhandlinger: Så mange tror på konflikt

B.T. skriver, at der er tale om cirka 10 unge mænd fra det sociale boligområde, der er blevet indkaldt for at afgive vidneforklaring i sagen om drabet på den 17-årige teenager.

Under afhøringerne, der er foregået inden for det seneste halve år, har politiet pålagt de unge at aflægge dna-prøver.

Kim Krarup er forsvarsadvokat, og han siger til B.T., at politiet har truet med at skaffe dommerkendelser, hvis de unge med tilknytning til Motalavej ikke frivilligt gik med til at afgive deres dna til ordensmagten.

De unge, hvoraf mange er i starten af 20’erne, er også under afhøringerne blevet spurgt ind til, hvor de befandt sig den 10. juli 2016. Det var den dag, hvor Emilie Meng ikke vendte hjem fra en bytur med sine veninder, men forsvandt sporløst i området omkring Korsør Station.

Ifølge B.T.’s oplysninger er de unge også blevet spurgt ind til, om de kører bil. Et andet spørgsmål fra politiet var, om de unge har lagt mærke til, om personer i deres omgangskreds har opført sig mærkeligt i tiden efter, at Emilie Meng blev meldt savnet.

- Det er groft at hive dem ind på den måde uden at fortælle dem om deres rettigheder, siger Kim Krarup, der repræsenterer flere af de unge mennesker fra Motalavej, til B.T.

Lars Harvest er fungerende politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og han ønsker ikke at kommentere på de udtalelser, som Kim Krarup er kommet med til avisen.

- Vi har ikke nogen kommentarer til det. Vi har gentagne gange sagt, at der foregår en massiv efterforskning med alle de elementer, der ligger i det. Der indgår flere tusinde mennesker i den sag, siger han.

Emilie Mengs lig blev fundet i en sø ved Borup den 24. december 2016 – et halvt år efter, at hun blev meldt savnet af sin familie.