Nynazister ville dræbe Obama og 87 andre

28. okt 2008
To unge amerikanske nynazister er blevet anholdt i Tennessee for at lægge planer om 88 drab i flere forskellige stater.

De to mænd, Daniel Cowart og Paul Schlesselman, mødtes på internettet for en måned siden og begyndte at lægge planer om en "massakre" på 88 mennesker, heriblandt halshugning af 14 sorte amerikanere.

Planen, der også omfattede flere indbrud, virkede dog ikke særligt avanceret eller sofistikeret, viser de offentliggjorte retsdokumenter ifølge Reuters.

Mændene blev anholdt i onsdags, samme dag som de havde aftalt at begå et indbrud. Det blev dog aldrig til noget, og de forlod stedet uden at bruge de elefanthuer og reb, som de havde købt til formålet.

"Vi er usikre på, om de havde evnerne til at udføre bare en del af deres planer," siger en kilde tæt på efterforskningen til nyhedsbureauet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

De to mænd stjal våben fra familiemedlemmer og savede løbet af et haglgevær, som de ville bruge i en massakre på en skole med mange sorte børn og unge.

Angrebet skulle være en af en indbruds- og drabsturné i flere stater som skulle ende med mordet på den demokratiske præsidentkandidat Barack Obama.

Her aftalte de to mænd at bære hvide jakkesæt og hatte, mens de i en bil skulle køre frem mod Obama og skyde ham fra vinduet.

-Newspaq

faktaboks