En halvering i antallet af kursister er årsag til, at en ny fyringsrunde rammer lærerne på VUC Syd. Foto: Google Maps

Massiv fyringsrunde på skandale-skole

8. maj 2019
Endnu en massiv fyringsrunde rammer lærerne på VUC Syd. Elevtallet er halveret.

45 medarbejdere på VUC Syd har udsigt til at miste jobbet, når uddannelsesinstitutionen ruller endnu en spareplan ud i den kommende tid.

En halvering i antallet af kursister er forklaringen på, at uddannelsesinstitutionen, der har afdelinger i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa, må skære i både lærer-stab og administration. 

Formanden for VUC Syds midlertidige styre, Laust Joen Jakobsen, siger, at ledelsen har brugt de forløbne to måneder på at afsøge 'alle muligheder' for at bringe balance i driften.  

 -  Vi har fra starten vidst, at det ville blive udfordrende, og vi må konstatere, at det ikke er muligt uden, at vi hurtigt får tilpasset kapaciteten og effektiviseret driften, siger Laust Joen Jakobsen i en pressemeddelelse.

Med de bebudede nedskæringer vil medarbejderstaben blive skåret fra 168 til 123. Også sidste år ramte en sparerunde skolerne i Sønderjylland, da 78 medarbejdere blev fyret. Ifølge dr.dk havde VUC Syd tidligere 300 medarbejdere.

Overalt i landet er VUC´ere presset på grund af det faldende elevtal. Som A4 Nu tidligere har fortalt, står 21 lokale VUC-afdelinger fortrinsvis i yderområder til lukning. 

VUC Syd skal finde driftsbesparelser for cirka fem millioner kroner i år og cirka 27 miillioner kroner i 2020 for at få økonomien til at hænge sammen og nå i mål med den genopretningsplan, som skolen blev pålagt at udarbejde tidligere i år, da Undervisningsministeren besluttede at bevare skolen.

Formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Tomas Kepler, mener ifølge dr.dk, at lærere og studerende nu må betale prisen for dårlig ledelse på de sønderjyske uddannelsessteder.

- Det kan jeg simpelthen ikke se det rimelige i, når det her handler om, at den tidligere ledelse har fået lov at gå grassat i forkerte investeringer, uden ministerier eller politikere har grebet ind, siger Tomas Kepler til dr.dk.

VUC Syd er tidligere blevet kritiseret for brug af offentlige midler til dyre studieture til medarbejdere og ledelse og for leasing af BMW´er, indkøb af dyre Apple-armbåndsure og designermøbler.