Det er tredje gang inden for kort tid, at Per Christensen og ansatte i 3F udsættes for trusler på livet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ny dødstrussel mod 3F-formand: "Jeg dræber dig"

24. okt 2019
Der er igen blevet malet en dødstrussel rettet mod 3F-formand Per Christensen på motorvejsbro uden for København. Fagforbundet har valgt at skærpe sikkerheden i forbundshuset.

Formanden for fagforbundet 3F, Per Christensen, har modtaget endnu en dødstrussel.

Det er tredje gang inden for kort tid, at Per Christensen og ansatte i 3F udsættes for trusler på livet. Truslerne er meldt til politiet, og forbundet har skærpet sikkerheden omkring forbundshuset i København.

LÆS OGSÅ: Efter dødstrusler: Nu taler 3F-formand

- Vi tager det alvorligt og rådfører os med politiet om, hvordan vi skal håndtere sagen. Det siger sig selv, at det er meget ubehageligt for alle, siger Per Christensen til A4 Nu.

I to omgange er der blevet spraymalet trusler mod 3Fs formand.

Denne gang er det sket ved Avedøre udenfor København, hvor der på en motorvejsbro natten til onsdag blev spraymalet: '3F Chr. Jeg dræber dig'.

Forbindelse til lufthavnssag

I slutningen af september - i kølvandet på den såkaldte 'lufthavnssag', hvor 3F-medlemmer blev beskyldt for chikane mod en ansat, der ikke ville være med i fagforeningen - skrev en eller flere personer '3F PER CHR. JEG DRÆBER DIG!' på en gangbro på samme motorvejstrækning. 

Få dage forinden var der også blevet fremsat dødstrusler mod ansatte i 3F, da en ukendt person indtelefonerede dødstrusler til 3Fs callcenter.

Også disse trusselssager er anmeldt til Københavns Vestegns Politi.

- Jeg er først og fremmest vred og ked af, at mine kolleger også har været udsat for trusler, og vi har selvfølgelig skærpet sikkerheden. Det er klart, at alle ansatte og tillidsfolk opfordres til at være særlig opmærksomme på mistænkelig adfærd. Det et helt igennem uacceptabelt, hvis fagligt aktive skal kigge sig over skulderen, når de repræsenterer deres kolleger, siger Per Christensen.