Partileder Pernille Vermund kan være glad for de seneste vælgermålinger. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Nye Borgerlige brager frem – overhaler DF for første gang

15. jun, 11:50
I en ny vælgermåling har Nye Borgerlige overhalet Dansk Folkeparti for første gang nogensinde. Det glæder formanden Pernille Vermund, der 'siger tingene, som de er'.

Det er en glad Pernille Vermund, der kan gå på sommerferie om lige lidt. I en ny vælgermåling fra YouGov på vegne af B.T. står hendes parti Nye Borgerlige til at få hele 7,7 procent af stemmerne.

Dermed overhaler partiet Dansk Folkeparti, der står til 6,6 procent af stemmerne. Det er første gang, at det sker for partierne. Det skriver B.T.

Ifølge partiformanden er det en glædelig nyhed, der blot bekræfter den udvikling, som Nye Borgerlige har haft siden starten tilbage i 2015.

- Vi har haft en støt stigende kurve i stort set alle målinger. Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg meget glad. Det er ikke den værste måling at gå på sommerferie på, siger hun til B.T.

Ved seneste folketingsvalg opnåede Nye Borgerlige 2,4 procent af stemmerne, så den nye vælgermåling må siges at være udtryk for en flot fremgang. Vælgermålinger er dog forbundet med usikkerhed.